Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:Ξεκίνησαν τα έργα για την αποχέτευση στην Ηρώων Πολυτεχνείου

Πάτρα:Ξεκίνησαν τα έργα για την αποχέτευ...

Επίσκεψη απο το Δήμαρχο

Ο Δήμαρχος της  Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς και  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Νίκος  Κοντοές ενημέρωσαν σήμερα το μεσημέρι τους δημοσιογράφους για το έργο της αποχέτευσης λυμάτων στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στο σημείο εκτέλεσης των εργασιών, στην διασταύρωση των οδών Αμερικής και Ηρώων Πολυτεχνείου. Ο Δήμαρχος δήλωσε για το έργο:

Σήμερα γίνεται  η έναρξη εργασιών του έργου «Β’  Φάση βασικών έργων αποχέτευσης  λυμάτων παραλιακής υποζώνης α4», αρχικού προϋπολογισμού 5.800.000 ευρώ και συμβατικής δαπάνης (τελική δαπάνη) 3.000.000 ευρώ.

Αφορά την κατασκευή  συλλεκτήρα λυμάτων και αγωγού ομβρίων  της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου. Ο  αγωγός λυμάτων συγκεντρώνει τα λύματα της περιοχής η οποία περικλείεται από τον Π. Μείλιχο κα τις οδούς: Ηρώων Πολυτεχνείου - Θεσσαλονίκης - Αθηνών - Λευκωσίας – Νοταρά - Μείλιχο.

Τα λύματα οδηγούνται στο Αντλιοστάσιο επί του κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των οδών Αμερικής και Ηρώων Πολυτεχνείου και από εκεί με καταθλιπτικό αγωγό στις εγκαταστάσεις Ε.Ε.Λ. Το όλο έργο έχει συμβατικά χρόνο εκτέλεσης 20 μήνες. Η ΔΕΥΑΠ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν   συντομότερα.

Το έργο χρηματοδοτείται για το μέρος που αφορά το συλλεκτήρα λυμάτων από ιδίους πόρους σε ποσοστό  65% και σε ποσοστό 35% από δημόσιες επενδύσεις ενώ για το τμήμα που αφορά τον αγωγό ομβρίων εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΠ. Στο σύνολο του έργου αντιστοιχεί χρηματοδότηση 80% από ιδίους πόρους και 20% από Δημόσιες επενδύσεις.

Το έργο είναι  σημαντικό για την βελτίωση του  οικιστικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος  της περιοχής και της πόλης.

Οι εργασίες ,σε πρώτη φάση, θα λάβουν χώρα επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και από το τμήμα αυτής από Τερψιθέας έως Αμερικής στο ανάντη μισό πλάτος της οδού. Η κυκλοφορία θα ρυθμίζεται στο άλλο μισό πλάτος με φωτεινό σηματοδότη. Από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προκύψει παρεμπόδιση και αναπόφευκτες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις κατά το διάστημα της κατασκευής των έργων.

Ο Δήμος της  Πάτρας και η  ΔΕΥΑΠ παρακαλούν για την κατανόηση των συμπολιτών μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις