Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αντί για 5 ήθελαν τελικά 12 ευρώ στην είσοδο…

Πάτρα: Αντί για 5 ήθελαν τελικά 12 ευρώ ...

Άλλα διαφήμιζε η Δημοτική αρχή για το «bal de tete» και άλλο αντίτιμο καλούνταν να πληρώσουν οι πολίτες το Σάββατο το βράδυ

«Φάουλ» και αρκετά σημαντικό θα λέγαμε ότι επιτέλεσε η Δημοτική αρχή και η Κοινωφελής Επιχείρηση-Πατρινό Καρναβάλι στη φετινή διοργάνωση που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το βράδυ με την τελετή λήξης και καύσης του Καρναβάλου στο μόλο της Αγίου Νικολάου. Το «φάουλ» λοιπόν έχει να κάνει με το περίφημο και πολυδιαφημιζόμενο «bal de tete» που διοργάνωσε ο Δήμος στην «Ακτή Δυμαίων» το Σάββατο 25/2 το βράδυ και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία τόσο από πλευράς προσέλευσης κόσμου όσο και του καλλιτεχνικού προγράμματος που είχε αναλάβει απ’ όσο αντιληφθήκαμε η ορχήστρα και οι καλλιτέχνες που έπαιξαν και στα Μπουρμπούλια.

Λοιπόν το θέμα που προξένησε ερωτηματικά, απορίες και κάποιες μεμονωμένες διαμαρτυρίες ήταν ότι αντί των 5 ευρώ που διαφήμιζε η αφίσα και πρόσκληση του χορού, στην πόρτα ο κόσμος υποχρεούταν να πληρώσει τελικά 12 ευρώ. Για την ακρίβεια τα 5 ευρώ ήταν για το Δήμο (άραγε επρόκειτο για οικονομική ενίσχυση του Δήμου ή έμμεση εισφορά ή απλά για συμβολικό εισιτήριο όπως τα 5 ευρώ που πλήρωναν οι άνδρες για την είσοδο τους στα μπουρμπούλια) ενώ τα υπόλοιπα 7 ευρώ που ζητούσαν στην είσοδο ήταν για να πάρεις ένα ποτό μέσα στο μαγαζί.

Το μεμπτό ασφαλώς και δεν είναι η απαίτηση των υπευθύνων της «Ακτής Δυμαίων» για επτά ευρώ προκειμένου να έχεις τη δυνατότητα να πας στο μπαρ και να πάρεις ένα ποτό ή μπύρα ή ποτήρι κρασί αλλά το γεγονός ότι όλες τις προηγούμενες μέρες ο Δήμος είχε μετά μανίας διαφημίσει τον συγκεκριμένο χορό ως φτηνό και προσιτό όπου η είσοδος όπως έγραφε η αφίσα και πρόσκληση θα κόστιζε 5 ευρώ.

Βέβαια οι «ψύλλοι στα αυτιά» είχαν μπει σε πολλούς και τουλάχιστον την τελευταία μέρα κυκλοφορούσε ευρέως ότι με τα 5 ευρώ δεν θα έπινες ποτό, άντε το πολύ κανένα εμφιαλωμένο νερό ή αναψυκτικό. Τελικά ούτε κι αυτό δεν είχες το δικαίωμα να πιεις με τα μόλις 5 ευρώ, καθώς θα έπρεπε να καταβάλλεις τα επιπλέον 7 ευρώ. Τουλάχιστον το κέφι, το ωραίο φροντισμένο live πρόγραμμα που ξεσήκωσε και άρεσε και το οποίο μάλιστα συνεχίστηκε με dj μετά τις 3 τα ξημερώματα, αποζημίωσε όσους πήγαν, που ήταν όλων των ηλικιών (είδαμε μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά και πολλούς εκπροσώπους και υπαλλήλους της Δημοτικής αρχής, καθώς και νεολαία, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μεταμφιεσμένοι) και γενικά ο κόσμος πέρασε καλά ξεχνώντας την «κρυάδα», που εισέπραττε στην είσοδο αλλά και το κακό δυσμενές κλίμα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης!

Επίσης μπράβο και στους σοκολατορίχτες όπως τον Περικλή Δημητρόπουλο που ήσαν παρόντες και γλύκαναν τον κόσμο πετώντας τουλάχιστον 4-5 φορές σοκολάτες από τη σκηνή, τόσο στους όρθιους που χόρευαν, όσο και στα τραπέζια.

Τέλος να σημειώσουμε την τεράστια παράλειψη στο δεκαπεντάλεπτο βίντεο των δρώμενων του φετινού καρναβαλιού και όχι μόνο, που προβλήθηκε πριν την τελετή λήξης από την ΕΤ-1 όπου δεν υπήρχε πλάνο με τους σοκολατορίχτες που κρατούν ακμαίο και ζωντανό ίσως το πιο ωραίο, παραδοσιακό και γλυκό έθιμο της Πατρινής Αποκριάς!

ΤΑΚΗΣ ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις