Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιστολή διαμαρτυρίας των εμπόρων για το παρεμπόριο στο Καρναβάλι

Πάτρα: Επιστολή διαμαρτυρίας των εμπόρων...

Εστάλει στο Δήμαρχο Πατρέων

Επιστολή διαμαρτυρίας για το παρεμπόριο στη διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο κέντρο της Πάτρας έστειλε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας στο Δήμαρχο. Στην επιστολή επισημαίνεται:

Κύριε Δήμαρχε,

Πριν μερικές ημέρες την 8η Φεβρουαρίου 2012 ο Ε.&Ε.Σ.Π. πραγματοποίησε σύσκεψη στα γραφεία του με θέμα «Πάταξη του Παρεμπορίου εφαρμογή του Νόμου στις Λαϊκές Αγορές» στη σύσκεψη διεφάνη η βούληση της Δημοτικής Αρχής ότι συντάσσεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πάταξη του φαινομένου.

Η «Πρόβα τζενεράλε» που έγινε το τριήμερο της αποκριάς έδειξε απόσταση λόγων  και έργων.

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής  να μεταφερθούν οι μικροπωλητές από το κέντρο της πόλης Ερμού στο «Θαλάσσιο Μέτωπο» Αγίου Νικολάου κρίνεται θετική στην συνέχεια δόθηκαν αρκετές άδειες σε πλανόδιους διάσπαρτους μέσα στην πόλη μπροστά από τις βιτρίνες των καταστημάτων κλείνοντας κυριολεκτικά ακόμη και τις εισόδους τους, ακυρώνοντας την λειτουργία των καταστημάτων για δύο ημέρες. Σε διαμαρτυρία δε θιγόμενων καταστηματαρχών και του προεδρείου του Ε.&Ε.Σ.Π. δεχθήκαμε φραστικές επιθέσεις και απειλές .

Βάσει ποιάς  μελέτης δόθηκαν άδειες να στηθούν οι ακαλαίσθητες κατασκευές μπροστά από καταστήματα που πωλούσαν  ακόμα και ομοειδή είδη (καρναβαλικά);

Καταστήματα που πληρώνουν ενοίκια, φόρους, δίνουν φως στη πόλη δημιουργούν θέσεις εργασίας και δεν κάνουν ευκαιριακές αρπαχτές.

Αν  προσθέσει δε και τους «παράνομους» που έστησαν τους πάγκους, είχαμε την εικόνα της τριτοκοσμικής πόλης και το πάρτυ του παρεμπορίου.

Κατά  την ενημέρωση της Δημοτικής  Αρχής στον Ε.&Ε.Σ.Π. τις προηγούμενες ημέρες μας διαβεβαίωσαν ότι εκτός  των αδειών στο «Θαλάσσιο Μέτωπο» μόνον τρείς (3) άδειες θα εδίνοντο για λουκουμάδες, μαλλί της γριάς κ.λ.π.

Έγγραφο του Τμήματος Προσόδων προς την Δημοτική Αστυνομία για τις άδειες των  πλανοδίων στην πόλη ανέφερε ότι  ως  ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας την 25/2 (Σάββατο) αντίθετα οι άδειες των πλανοδίων είχαν ημερομηνία έναρξης 24/2 δηλ. Παρασκευή ……

Ποιος έδωσε τις άδειες με ημερομηνία έναρξης  μία ημέρα πριν;

Κατά  τους ελέγχους των αδειών η Δημοτική Αστυνομία δεν ζητούσε ταυτότητες για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο  μεταπώλησης αδειών, και δεν χρησιμοποίησε σπρέϊ για την καταστροφή σύμφωνα με τον νόμο.

Σε ερώτημα  που θέσαμε για το σχεδιασμό απαντήσεις δεν λάβαμε.

Συμπεραίνουμε ότι:

Η εμπλοκή διαφόρων Αντιδημαρχιών,  υπηρεσιών, υπευθύνων και η έλλειψη συντονισμού δημιουργούν συνθήκες όπου η πολιτική κατεύθυνση μπορεί εύκολα να «ξεστρατίσει».

Η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει επαρκή εκπαίδευση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Προτάσεις για να ξεπερασθούν τα προβλήματα γραφειοκρατικές διαδικασίες, αγκυλώσεις , παθογένειες , κ. ά. έχουν κατατεθεί και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε κάθε προσπάθεια πάταξης του παρεμπορίου, ανοχή άλλη δεν δίνουμε.

Κλείνουμε εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια  του εμπορικού κόσμου για την  εικόνα της πόλης (παρεμπόριο), την διαχείριση της όλης κατάστασης το τριήμερο απόκρεων  ευελπιστώντας στη χάραξη σκληρής «γραμμής» για πάταξη του παρεμπορίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις