Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Αναστάτωση σε Ελπίδες και Ακαδημία

Αναστάτωση σε Ελπίδες και Ακαδημία

Οι επιστολές των πατρινών σωματείων προς την ΟΧΕ

Αναστάτωση εχει προκληθεί στα σωματεια χαντπολ των Ελπίδων και της Ακαδημίας των Σπορ, σχετικά με τη νεα αναβολή που έδωσε η ΟΧΕ, στους αγώνες που αρχικά ηταν να διεξαχθούν το διήμερο που πέρασε και μετέπειτα λόγω Καρναβαλιού είχαν οριστεί για αύριο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
"H αναμέτρηση του σωματείου μας των Ελπίδων Πάτρας με τον Παράδεισο Αμαρουσίου είχε αρχικά οριστεί για τις 25 Φεβρουαρίου, αλλά λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων του καρναβαλιού της Πάτρας, η συγκεκριμένη αναμέτρηση όπως και της Ακαδημίας των σπορ με τη Νέα Ιωνία δεν μπορούσε να καλυφθεί από την αστυνομία και γι αυτό ζητήθηκε η αναβολή τους με έγγραφο από αστυνομική δ/νση Αχαΐας και το αίτημα έγινε αποδεκτό.

Επόμενη ημερομηνία λοιπόν διεξαγωγής των αναμετρήσεων αυτών ήταν την Τετάρτη 29 του μήνα, αλλά την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου μας γνωστοποίησαν αργά το απόγευμα ότι το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου χωρίς να υπάρχει αιτιολογία για τη νέα αυτή αναβολή και χωρίς να μας ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη.

Από την στιγμή που η κατηγορία δεν είναι επαγγελματική είναι δύσκολο για το δικό μας σωματείο να μπορέσουμε να έχουμε τους αθλητές μας παρόντες, οι οποίοι είναι φοιτητές και με δεδομένο ότι τότε υπήρχε κενό στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος έχουν κανονίσει εκπαιδευτικό ταξίδι στο εξωτερικό και όπως είναι λογικό δεν θα μπορέσουμε να έχουμε επαρκή ομάδα.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να  θυμίσουμε στους αρμοδίους ότι πριν δύο μήνες περίπου όταν κληθήκαμε να ταξιδέψουμε στην Βέροια για το κύπελλο και ζητήσαμε μία ολιγοήμερη αναβολή της αναμέτρησης, αφού όταν είχαμε δηλώσει συμμετοχή περιμέναμε ότι θα ίσχυε αυτό που ίσχυε εδώ και χρόνια ότι οι αναμετρήσεις γίνονταν στην έδρα του αδύναμου, δεν έλαβε κανείς υπόψιν του την οικονομική μας κατάσταση και αναγκαστήκαμε να πάμε αυθημερόν με κόστος 1.600 ευρώ. Μία κίνηση επώδυνη για εμάς στην οποία όμως προβήκαμε για να τιμήσουμε τον θεσμό του κυπέλλου όσο επώδυνο και να ήταν αυτό για τα οικονομικά του σωματείου μας.

Τώρα όμως πληροφορούμαστε την αναβολή της δική μας αναμέτρησης χωρίς καμία αιτιολογία  από τους υπευθύνους. Όλο τούτα δυστυχώς δείχνει ότι δεν υπάρχει αξιοπιστία στο πρωτάθλημα και ότι δεν λαμβάνεται υπόψιν μία ομάδα υγιής όπως η δική μας που παλεύει για το καλό του αθλήματος,.

Τέλος εμείς θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μία φορά ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν είναι αποδεκτή από εμάς, αφού δεν θα μπορέσουμε να έχουμε πλήρη ομάδα, αλλά είμαστε στη διάθεσή και του φίλου σωματείου της Ακαδημίας των σπορ και της ΟΧΕ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή".

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΧΕ
"Την 13-2-2012  η αστυνομική δ/νση Αχαΐας με έγγραφο της(σύμφωνα με τον ΄΄ κανονισμό αγώνων ΟΧΕ΄΄=Κ.Α.Ο., άρθρο 29) σας ενημέρωσε(και εμάς) ότι αδυνατεί να καλύψει τον ορισθέντα αγώνα μας Α2 εθνικής ανδρών Ακαδημία των Σπορ-ΟΦΝ Ιωνία(25-2-12, 17.30, Δ. Τόφαλος).

Με το έγγραφο μας: 3219/17-2-12 σας ζητούσαμε να μας ενημερώσετε για την αναβολή του παραπάνω αγώνα και να συμβάλλουμε και εμείς στην καλύτερη λύση διεξαγωγής του και για τις δύο ομάδες.

Με έγγραφο σας την 21-2-12 μας ενημερώσατε ότι ο αγώνας αναβάλλεται για την 29-2-12, Τετ.,17.30, Δ. Τόφαλος, σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη Α2 εθνικής ανδρών:40540/13-7-12, άρθ. 7 <ημέρες και ώρες αγώνων>(Σαββάτο  ή Τετάρτη) και σύμφωνα με τον  Κ.Α.Ο. άρθρο 29.

Με νέο έγγραφό σας την 24-2-12, Παρασκευή  και ώρα 16.09 μας ειδοποιήσατε ότι ο νέος ορισθέντας αγώνας ξανά αναβάλλεται για 18-3-12, Κυριακή, χωρίς να αιτιολογείται την αναβολή σύμφωνα με κάποια παράγραφο του άρθ. 29 Κ.Α.Ο.

Επίσης σας επισημαίνουμε ότι μαζί με τον δικό μας αγώνα αναβάλλατε για τον ίδιο λόγο και τον αγώνα Ελπίδες Π. – Παράδεισος Αμ.(για 29-2-12, 19.00, Δ. Τόφαλος, Πάτρα) καθώς και τον αγώνα Ιωνικό Ν.Φ. - Γ.Σ Κορωπίου(για  29-2-12, 16.30) σύμφωνα με τον Κ.Α.Ο. άρθ. 29, παρ.1, γ)-αθλητές στην εθνική εφήβων- του Ιωνικού Ν.Φ.

Επίσης σας θυμίζουμε το έγγραφο μας:3096/17-5-11,κεφ. Γ΄, παρ.ΙΙ που σας ζητούσαμε στις προτάσεις μας διεξαγωγής πρωταθλημάτων, να μην ορίζεται αγώνες παραμονή εορταστικών εκδηλώσεων καρναβαλιού, που προφανώς δεν λάβατε υπόψη και εκ των υστέρων  μας αδικείται τώρα με την απόφαση σας για νέα αναβολή.

Σας κάνουμε γνωστό την ένσταση μας για την νέα αναβολή και σας τονίζουμε ότι δεν την αποδεχόμαστε διότι:

1).Δεν μας αναφέρεται στο τελευταίο έγγραφό σας κάποιον λόγο αναβολής του αγώνα που να συντρέχει λόγος, σύμφωνα με το άρθ.  29 του Κ.Α.Ο.

2).Το άρθ. 29 του Κ.Α.Ο. αναφέρει ότι ο αγώνας που αναβάλλεται πρέπει να ορισθεί σε διάστημα 8 ημερών από την ημέρα που αρχικά είχε ορισθεί, ενώ εσείς τον ορίσατε στις 18-3-12, δηλαδή 22 ημέρες μετά.

3). Το άρθ. 29, παρ. 6 αναφέρει ότι η ΔΕΠ/ΟΧΕ έχει δικαίωμα <κατόπιν έγκρισης του Δ.Σ. της ΟΧΕ και σε ΄΄ εξαιρετικές περιπτώσεις και για απόλυτους δικαιολογημένους λόγους να αναβάλλει αγώνες ΄΄ . Αν ισχύουν  τα παραπάνω παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε το Δ.Σ. της ΟΧΕ που το ενέκρινε και να μας δοθεί το σχετικό πρακτικό συνεδρίασης του.

4). Γνωρίζουμε ότι η τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΠ/ΟΧΕ ήταν 21-2-12, ημέρα  Τρίτη. Αν πήρατε την παραπάνω απόφαση σας την 21-2-12, γιατί δεν μας ειδοποιήσατε την επομένη άντε την μεθεπόμενη και μας ενημερώνεται την Παρασκευή 24-2-12 και μάλιστα την  ώρα 16.09 !!! που δεν υπάρχει υπάλληλος στην ΟΧΕ; Εμείς ξέροντας τον νέο ορισμό για 29-2-12 κάναμε την προγραμματισμό μας(κανονικές άδειες αθλητών, ρεπό άλλων, μετακινήσεις φοιτητών από άλλες πόλις που σπουδάζουν, στρατιωτικές άδειες, που τώρα πάνε στράφι κ.λ.π.), ώστε να προλάβουμε και εμείς καταστάσεις; Δεν αδικούμαστε με τις ενέργειές σας  και επωφελείται έτσι  το φίλο για εμάς σωματείο της ΟΦΝ Ιωνίας;

5). Σας γνωστοποιούμε ότι επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τους ιθύνοντες της Νέας Ιωνίας, οι οποίοι έχουν άγνοια για την αναβολή και μας διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν  κάνει εγγράφως κάποιο αίτημα για αναβολή στην ΔΕΠ/ΟΧΕ και δεν είχαν κανένα πρόβλημα για τον αγώνα στις 29-2-12 όπως είχε ορισθεί.

Άραγε κρύβετε κάτι που για μας είναι ασύλληπτο;

6). Με ποια  συνεδρίαση της ΔΕΠ/ΟΧΕ πήρατε την απόφαση της νέας αναβολής; Παρακαλούμε να μας κοινοποιηθεί.

7). Οι νόμοι και ότι άλλα σχετικά έχουν ψηφιστεί από τις γ.σ. της ΟΧΕ και όσα ορίζουν οι εγκύκλιοι, πρέπει να εφαρμόζονται ισάξια προς όλα τα σωματεία  δυνάμεως της ΟΧΕ και όχι κατά το δοκούν. Πήρατε μία απόφαση για δύο αναβολές αγώνων των ομάδων της Πάτρας και για την ίδια τρίτη αναβολή( αγώνας Ιωνικός Ν. Φ. – Γ.Σ. Κορωπίου είχε ορισθεί και αυτός για 29-2-12, ώρα 16.30) δεν κάνατε τίποτα και   προφανώς σας αφήνει εκτεθειμένους;

Σας γνωρίζουμε ότι για εμάς ο αγώνας είναι ορισμένος για Τετάρτη 17.30 στο Δ. Τόφαλος. Θα πάμε κανονικά στο γήπεδο  και θα συντάξουμε φύλλο αγώνα. Δεν αναγνωρίζουμε την αναβολή για 18-3-12 γιατί δεν είναι νόμιμη και σας τονίζουμε ότι και να ορισθεί τότε δεν πρόκειται να πάμε να αγωνισθούμε, γιατί ξέροντας στο κενό από αρχής περιόδου η ανδρική μας ομάδα θα συμμετάσχει σε τουρνουά  στο εξωτερικό σε αδελφοποίηση πόλεων και ομάδων.

Τέλος σας δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε νομικά με όσα ορίζουν οι διατάξεις για προάσπιση παντός νομίμου δικαιώματος μας, αν ο αγώνας δεν διεξαχθεί κανονικά όπως ήταν ορισμένος για την 29-2-12.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες και απαντήσεις  σας εντός 24 ωρών μιας και την Τρίτη 28-2-12 έχετε συνεδρίαση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters