Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η κρίση χτύπησε και το Καρναβάλι - Ξεφάντωσαν στους δρόμους οι λιγοστοί επισκέπτες

Πάτρα: Η κρίση χτύπησε και το Καρναβάλι ...

Τα στενά οικονομικά των περισσότερων δεν επέστρεψαν τη μεγάλη επισκεψιμότητα προηγούμενων ετών

Παρά την προσπάθεια των γνήσιων καρναβαλιστών της πόλης και τη διάθεση που είχαν οι περισσότεροι να δώσουν ώθηση και φέτος στο θεσμό, η οικονομική κρίση και ο έντονος προβληματισμός εισχώρησαν το τριήμερο της Αποκριάς στη βασίλισσα του Καρναβαλιού. Η κίνηση στην Πάτρα ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές αφού παρά την καλοκαιρία η μείωση στην προσέλευση των επισκεπτών ήταν εμφανής.

Από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας κατέφθασαν στην Πάτρα λιγότεροι επισκέπτες σε ποσοστό που άγγιξε το 20%, παρά το γεγονός ότι είχαν δρομολογηθεί έκτακτα δρομολόγια ακόμη και γι αυτούς που αποφάσισαν να έρθουν τελευταία στιγμή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ του Σαββάτου, στη διάρκεια της νυχτερινής ποδαράτης , οι δρόμοι της πόλης που δεν ήταν αποκλεισμένοι λόγω της παρέλασης ήταν άδειοι.  Για παράδειγμα η Αγίου Ανδρέου το απόγευμα ήταν άδεια και κυκλοφορούσε κάποιος με το αυτοκίνητό του ανεμπόδιστα, ενώ δεν αντιμετώπιζε δυσκολία ούτε στο πάρκιγκ στο κέντρο της πόλης, κάτι που τις προηγούμενες χρονιές ήταν δεδομένο.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν και φέτος φίλοι και συγγενείς φοιτητών που είχαν εξασφαλισμένη τουλάχιστον τη στέγη. Τα περιφερειακά ξενοδοχεία του κέντρου έμειναν με αρκετές άδειες κλίνες ενώ και κεντρικές ξενοδοχειακές μονάδες είχαν διαθέσιμα δωμάτια ακόμη και χθες παρά την προσπάθεια οι τιμές να συγκρατηθούν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής προσπάθησαν να προσελκύσουν κόσμο με διάφορες αποκριάτικες εκδηλώσεις. Ενώ όμως περίμεναν να ανασάνουν οικονομικά, δεν είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν όπως άλλες χρονιές αφού και οι ίδιοι αναφέρουν ότι η κίνηση ήταν υποτονική. Πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να διασκεδάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και όχι στα νυχτερινά κέντρα, προφανώς για να μειώσουν ακόμη περισσότερο το οικονομικό κόστος της συμμετοχής τους στο καρναβάλι. Δεν έλειψαν και φέτος βέβαια οι καταγγελίες για τις τιμές του καφέ και του ποτού σε λίγες περιπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα για τις καταγγελίες εδώ:

και εδώ

Δυσαρεστημένοι εμφανίστηκαν ακόμη και οι μικροπωλητές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι απομονώθηκαν φέτος στη λιμενική ζώνη. Στην οδό Ερμού υπήρχαν ελάχιστοι πάγκοι, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν κοντά στο συνεδριακό κέντρο του λιμένα. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, ο κόσμος δεν γνώριζε τη μεταφορά τους στο σημείο με αποτέλεσμα να έχουν μηδενικούς τζίρους, καταλογίζοντας ευθύνες στο δήμο και τον εμπορικό σύλλογο. Μάλιστα, την Τρίτη οι μικροπωλητές αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο.

Η Πάτρα πάντως μετά το καρναβαλικό ξεφάντωμα του Σαββατοκύριακου, παραδόθηκε πεντακάθαρη από τα ξημερώματα. Τα συνεργεία καθαριότητας εργάζονταν παρά τη βροχή όλη τη νύχτα για να απομακρύνουν τα σκουπίδια από τις κεντρικές πλατείες και τους δρόμους.

 

Σε κάθε περίπτωση το ΚΤΕΛ έχει δρομολογήσει και σήμερα έκτακτα δρομολόγια για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες. Αντίστοιχα αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση των οδηγών, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στις εθνικές οδούς, ελέγχους και παρεμβάσεις σε βασικούς κόμβους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις