Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πατρινό Καρναβάλι 2012: Χορευτική πανδαισία από τις σχολές χορού

Πατρινό Καρναβάλι 2012: Χορευτική πανδαι...

Οι σχολές χορού γέμισαν με ομορφιά, νιάτα και ατμόσφαιρα!

Ο χορός, πρωταρχικό στοιχείο απόλυτα συνυφασμένο με την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του Πατρινού Καρναβαλιού, αποτελεί πηγή ζωντάνιας και διασκέδασης που αναδεικνύεται σε κάθε δραστηριότητα της μεγάλης φιέστας της πόλης. Πόσω μάλλον όταν ο χορός συνδυάζεται αρμονικά με το θέαμα δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα γιορτής που πλημμυρίζει την πόλη.

Η καλύτερη εκδήλωση του συνδυασμού αυτού εκφράστηκε στη μεγαλειώδη παρέλαση των σχολών χορού της πόλης που έδωσε χρώμα, κίνηση, ζωή και παλμό στους κεντρικούς δρόμους ξεσηκώνοντας τους περαστικούς και μπολιάζοντας με φρεσκάδα και νεανική αύρα το Καρναβάλι.

Οι σχολές χορού στάθηκαν στο ύψος τους αποδεικνύοντας πως δεν είναι τυχαία η καθιέρωση ως θεσμού της παρέλασης και της σπονδυλωτής παράστασης που τη διαδέχεται.

Tα μέλη καθεμίας σχολής ντυμένα με ομοιόμορφη στολή, διαφορετική των άλλων και με τη συνοδεία δυο αρμάτων και του Μουσικού Άρματος, ξεχύθηκαν σαν χείμαρρος στους δρόμους της πόλης ακολουθώντας τη διαδρομή Κολοκοτρώνη, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος, πλατεία Γεωργίου επιφυλάσσοντας στους θεατές μια χορογραφημένη με συγχρονισμένες κινήσεις, πάθος και πολύ καλή ροή παρέλαση, προκαλώντας την προσοχή και το ενδιαφέρον ακόμα και των πιο δύσπιστων.

Υψηλή αισθητική, ρυθμός, αστείρευτο κέφι και φαντασία σε ένα φαντασμαγορικό σόου, που έστω και για λίγο, όσο παρέλαυναν οι σχολές χορού, γέμισαν με ομορφιά, νιάτα και ατμόσφαιρα ενός εκστατικού πάρτυ τους δρόμους, φρενάροντας τους αγχωτικούς ρυθμούς της κυκλοφορίας και της ρουτίνας.

Καταλήγοντας στην πλατεία Γεωργίου και ενώπιον του πλήθους, στο οποίο η νεολαία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, οι σχολές ανέβαιναν διαδοχικά η μία μετά την άλλη στη σκηνή και παρουσίαζαν χορευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Οι Σχολές Χορού Παρουσιάζουν…».

Τέλεια δουλεμένες χορογραφίες, σύγχρονες και κλασικές, άρτιο χορευτικό επίπεδο, καταιγιστικοί μουσικοί ρυθμοί από χιπ χοπ, ροκ, free style έως samba, tango, rumba-flamenco και καμπαρέ, ευφάνταστες στολές και βέβαια οι κώδικες του σώματος συνέπραξαν σε ένα μοναδικό μωσαϊκό ήχου και εικόνας, πραγματική γιορτή για τις αισθήσεις.

Σε αρκετές περιπτώσεις τα μέλη των σχολών χορού επιστράτευσαν για το σόου τους ακόμη και μικρά φορητά σκηνικά, ενώ υπήρχαν στιγμές που το επίπεδο του θεάματος άγγιξε δυσθεώρητα ύψη και έναν ζηλευτό επαγγελματισμό. Τις εντυπώσεις πάντως έκλεψαν οι μικρές χορεύτριες κάποιων σχολών, που απέδειξαν ότι ο χορός και η σαγήνη του δεν γνωρίζουν ηλικίες. Οι λιλιπούτειες που ανέβηκαν στη σκηνή μας έκαναν να το καταλάβουμε καλά.

Στη μαγευτική αυτή συνάντηση έδωσαν το παρών οι σχολές χορού:  Παναγιώτη Κατσίκη, Ελευθερίας Τσαφούλια  School of dance, Ιωάννας Ζαχαροπούλου–Χοροέκφραση, Γαβριέλας Καραζάνου–Χορόπολις, Νικολίτσας Δερματοπούλου-Fuego, Ελένης Ανδριοπούλου-Dirty Dancing, Πόλυς Γιαννακοπούλου, Ανδριάνας Ντάρμα, Κατερίνας Σταυροπούλου, Μπεττίνας Κάτσενου, Πάτρικ Κοουτζιέσκι-Αthletic dance studio, Γεωργίας Βούλγαρη και Μίνας Παναγιωτοπούλου-Keep Dancing.

Με τέτοιο δυναμικό η Πάτρα και το Καρναβάλι της δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αλλά μόνο να ελπίζει και να αισιοδοξεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture