Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις κατασκευής του έργου "Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Λυμάτων Καλαβρύτων"

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις κατασκευής του ...

Ένα μεγάλο έργο για τα Καλάβρυτα

Υπογράφηκαν σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, από το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Νίκο Υφαντή και τους αναδειχθέντες αναδόχους, την κατασκευαστική εταιρεία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.» και τη σύμπραξη μελετητικών γραφείων «ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣSIGMA ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε. – HYDROMENT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ε.Ε.», οι συμβάσεις, κατασκευής του έργου «Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Λυμάτων Καλαβρύτων» και ανάθεσης της υπηρεσίας «Τεχνικός Σύμβουλος για το Έργο: Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Καλαβρύτων».

Οι παραπάνω υπογραφείσες, σήμερα, συμβάσεις αφορούν στην έναρξη της κατασκευής και της παροχής υπηρεσιών, δύο, κύριων υποέργων του συνολικού έργου «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων του Δήμου Καλαβρύτων», το οποίο, με απόφαση της τότε Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνας Μπιρμπίλη, εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το συγχρηματοδοτούμενο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.), με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 12.538.677,88 ευρώ.

Α. Για το έργο «Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Λυμάτων Καλαβρύτων», προϋπολογισμού 6.875.700 ευρώ, προκηρύχθηκε ανοικτός, διεθνής, δημόσιος, μειοδοτικός διαγωνισμός, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3669/08, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την 02/08/2011, και στον οποίο υπέβαλαν προσφορές 17 Εργοληπτικές Επιχειρήσεις.

Μειοδότης αναδείχθηκε η Εργοληπτική Επιχείρηση «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.», με προσφερόμενο ποσοστό μέσης έκπτωσης 58,63% και συνολική οικονομική προσφορά 2.844.825,87 ευρώ μαζί με Φ.Π.Α. 23% (2.312.866,56 ευρώ δαπάνη του έργου και 531.959,31 ευρώ Φ.Π.Α.). Η έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού αποφασίστηκε με την αρ. 302/2011 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το σχέδιο της υπογραφείσας σύμβασης, ελέγχθηκε, για τη νομιμότητά του, από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου, συνοπτικά, περιλαμβάνει, την πλήρη κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου λυμάτων της πόλης των Καλαβρύτων (κεντρικοί αγωγοί, αγωγός βαρύτητας, καταθλιπτικοί, βοηθητικοί αγωγοί) συνολικού μήκους 16.340 μ.

Όλοι οι αγωγοί θα κατασκευαστούν από σωλήνες πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας διπλού δομημένου τοιχώματος.

Χρόνος ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου αυτού, ορίζονται οι δεκαοκτώ (18) μήνες από σήμερα.

Β. Για           την ανάθεση της υπηρεσίας «Τεχνικός Σύμβουλος για το έργο: Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Καλαβρύτων» προϋπολογισμού 366.663,00 ευρώ, προκηρύχθηκε ανοιχτός, διεθνής, δημόσιος, διαγωνισμός, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3316/05, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την 18/07/2011, στον οποίο κατατέθηκαν 2 φάκελοι προσφορών από συμπράξεις Μελετητικών Γραφείων.

Ως πλέον συμφέρουσα, αναδείχθηκε η προσφορά της σύμπραξης γραφείων μελετών «ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΦΡΑΓΚΟΣ – ΣΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε. – HYDROMENT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ε.», η οικονομική προσφορά της οποίας αντιστοιχεί σε έκπτωση 20% και συνολική αξία 293.340,40 ευρώ μαζί με το Φ.Π.Α. 23% (238.480 ευρώ αξία της υπηρεσίας και 54.850,40 Φ.Π.Α. 23%). Η έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού αποφασίστηκε με την αρ. 303/2011 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το αντικείμενο της Υπηρεσίας συνοπτικά περιλαμβάνει την Υποστήριξη των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Καλαβρύτων, στην υλοποίηση των δύο Υποέργων (1 και 3) της Πράξης «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Καλαβρύτων», και αφορά μεταξύ άλλων τον έλεγχο των μελετών εφαρμογής των αναδόχων των έργων, την παρακολούθηση της φυσικής και οικονομικής προόδου των έργων, την παρακολούθηση της κατασκευής και της λειτουργίας των έργων σε θέματα ποιότητας και τήρησης των Τεχνικών Προδιαγραφών.

Χρόνος ολοκλήρωσης και παροχής των παραπάνω υπηρεσιών ορίζονται οι τριάντα έξι (36) μήνες από σήμερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις