Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Στο επίκεντρο η Δημοτική Μουσική και η Ορχήστρα Πατρών

Πάτρα: Στο επίκεντρο η Δημοτική Μουσική ...

Κρίσιμες συναντήσεις του Προέδρου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Α. Σκιαθά με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρη Κουκουλόπουλο

Σειρά επαφών και συσκέψεων είχε  τις προηγούμενες ημέρες  στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Αντώνης Σκιαθάς, σχετικά με την αναζήτηση λύσεων και τρόπων συνέχισης της λειτουργίας τόσο της Δημοτικής Μουσικής, όσο και της Ορχήστρας Πατρών.

Ο κ. Σκιαθάς συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλο, στον οποίο και παρουσίασε αναλυτικά το ιστορικό, τις διαδοχικές φάσεις λειτουργίας, την σημασία και την σπουδαιότητα των μουσικών σχημάτων, ενώ παρέδωσε και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού, σχετικά με την ανάγκη να διατηρηθούν τόσο τα σχήματα, όσο και να υπάρξουν μόνιμες θέσεις εργασίας για τους μουσικούς τους.

Για το σκοπό αυτό ο κ. Σκιαθάς παρέδωσε και πλήρη φάκελο, με σχετικό ιστορικό και υπόμνημα, αλλά και περιπτώσεις ανά την Ελλάδα, όπου αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα.

Eν τω μεταξύ σημαντική παρέμβαση στο θέμα υπήρξε και από την κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα, Περιφερειάρχη Μακεδονίας, η οποία μετέφερε τόσο την έντονη επιθυμία της για να λυθεί το σημαντικό ζήτημα της Πάτρας, όσο και την εμπειρία της με το ανάλογο θέμα της Δημοτικής Μουσικής Ιωαννίνων.

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή την παρουσίαση του κ. Σκιαθά και ανέφερε ότι σαν προερχόμενος από την αυτοδιοίκηση έχει αντιμετωπίσει πλήθος ανάλογων προβλημάτων και αντιλαμβάνεται τόσο τις ανάγκες της Πάτρας, όσο και των μουσικών των σχημάτων αυτών.

Ο κ. Κουκουλόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να βρεθεί οριστική και σύννομη λύση που να εξασφαλίζει τους μουσικούς και την λειτουργία των σχημάτων.

Για το σκοπό αυτό έδωσε εντολή σε υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών να συνεργαστούν με τον κ. Σκιαθά και να εξετάσουν αναλυτικά τόσο το ιστορικό, όσο και τις δυνατότητες που παρέχει το σημερινό νομικό πλαίσιο, ή/και ειδική νομοθετική ρύθμιση, εφ όσον τούτο κριθεί απαραίτητο.

Προς τούτο πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις, όπου μελετήθηκαν όλα τα στοιχεία που παρέδωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός, ενώ συμφωνήθηκε να αποσταλεί κάθε άλλο σχετικό έγγραφο, εφ όσον χρειασθεί, ώστε εντός των επομένων ημερών να υπάρξει τελικό πόρισμα-εισήγηση προς τον Υφυπουργό για την οριστική επίλυση των θεμάτων αυτών.

«Βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της διαχείρισης του θέματος. Φτάσαμε το θέμα σε ανώτατο επίπεδο, διότι μόνο εκεί μπορεί να δοθούν οριστικές λύσεις που να  καλύπτουν τόσο το αίτημα της Πάτρας για διατήρηση και ενίσχυση των σχημάτων, αλλά και εξασφάλιση των μουσικών» δήλωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Σκιαθάς, ο οποίος συμπλήρωσε: «Έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο και κάθε δυνατότητα παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την λειτουργία μέχρι τώρα. Πλέον οριστική και μόνιμη λύση μπορεί να δοθεί με κεντρική παρέμβαση, κατεύθυνση προς την οποία είναι προσανατολισμένος και ο κ. Υπουργός όπως συμφωνήσαμε κατά την διάρκεια της εξαιρετικά εποικοδομητικής μας συνεργασίας. Οι επόμενες ημέρες, είναι εξαιρετικά κρίσιμες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις