Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πατρινό Καρναβάλι: Tα γκρούπ της κρίσης... Σατιρίζουμε τη φτώχεια μας

Πατρινό Καρναβάλι: Tα γκρούπ της κρίσης....

Εμπνευσμένα από την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας το θέμα πολλών πληρωμάτων

Το καρναβάλι ξεκίνησε να παρασύρει στους ρυθμούς του ολόκληρη την πόλη. Πάντα με σατιρική καυστική διάθεση το Πατρινό Καρναβάλι εμπνέεται από την κρίση. Ανέκαθεν τα καρναβαλικά πληρώματα επέλεγαν το θέμα και το όνομα του γκρούπ από την επικαιρότητα και η σημερινή σκληρή επικαιρότητα αφορά την κρίση. Και επειδή είναι στο «πετσί» του Έλληνα αλλά και του Πατρινού να διακωμωδεί ότι τον «χαλάει» η φαντασία αφέθηκε ελεύθερη και η σατιρική διάθεση διατυπώθηκε με ευφάνταστα ονόματα πληρωμάτων.

Φράσεις που «φορέθηκαν πολύ» τον τελευταίο καιρό λόγω κρίσης στα δελτία ειδήσεων και με μικρές παραλλαγές δημιούργησαν ευφάνταστα λογοπαίγνια, όπως «Λεφτά να Fun και οι Κότες», «Φαντάσματα του Εαυτού μας», «Άστεγοι», «Κάρτα του Πολίτη», «Ουστ», «Εσείς τα Φάγατε εμείς τον …Πίνουμε!!». Αλλά και τίτλοι δανεισμένοι από ταινίες: «Στρουμφάκια  από την Κρίση …την έχουμε Στρουμφίσει», «Οι Τελευταίοι των Τροϊκανών», «Παραμύθι μες την Κρίση», «Αριστόγατες με …Cri$Is».

Ακόμα φράσεις από παλιές ελληνικές ταινίες όπως η αθάνατη κουβέντα του Θανάση Βέγγου (ελαφρώς παραλλαγμένη) «Μέρκελ Ξέρεις από Βέσπα;», ή «Φασούλι το Φασούλι Αδειάζει το Σακούλι» ή φράσεις με ιστορική σημασία που τείνει να επαναληφθεί «Δυστυχώς Πτωχεύσαμε», «Ήταν ένα Μικρό Καράβι που ήταν Ααα….. Βυθίστηκε». Την τιμητική της είχε και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ καθώς και η Τρόικα με τίτλους πληρωμάτων όπως: «Η Μέρκελ μας Πεπ(Ο)Νι και εμείς Τρώμε Πεπόνι».

Επίσης ότι είχε σχέση με την λέξη κρίση, χρήματα, ξεπούλημα αλλά και υπονοημένα στο κατάλληλο «στόμα» δίνει αφορμή για γέλιο: «Μες την τρελή Χαρά…χωρίς Λεφτά», «Το Χρήμα Χορεύει για Σένα», «Τζόκερ, Μας Πήραν και τα Σώβρακα», «Χαράτσι… μπαίνει και Ύπνος δε μας παίρνει!», «Γερμανός και είσαι μέσα», «Τα Νεύρα μας… Κορδέλες»,«Πριγκίπισσες και Κρίσοι(Η)», «Οι Αρχαίοι μας την Δώσανε και εμείς δεν την Πουλάμε», «Αφρόκρεμα στην Κρίση», «Το Φάντασμα της Τρόικας», «Φαντάσματα -Χρέος-Φτώχεια».

Τέλος από την σατιρική διάθεση δεν γλύτωσε ούτε ο Δήμος  αφού την εμφάνισή του έκανε και ένα γκρούπ με όνομα «Τρεις και ο Κούκος και ο Δήμος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture