Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Ξεκινά άμεσα τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φαρμακείο

Πάτρα: Ξεκινά άμεσα τη λειτουργία του το...

Θα διατίθενται φάρμακα για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες

Ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία από  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Πατρέων και πλέον δρομολογείται η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου. Στη εισήγησή της για το θέμα η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη μεταξύ άλλων τόνισε:

«Απόρροια της δύσκολης οικονομικής και  κοινωνικής κατάστασης που βιώνει η  χώρα και η Πάτρα είναι η  ραγδαία αύξηση των συνανθρώπων  μας που καλούνται να επιβιώσουν με πενιχρά ή μηδενικά εισοδήματα, καθώς και η αύξηση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Αυτονόητη υποχρέωση του κράτους είναι  η υποστήριξη αυτών των πολιτών, έτσι ώστε η έλλειψη οικονομικών  δυνατοτήτων ή η απουσία ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης να μην τους στερούν τη δυνατότητα να προμηθεύονται έγκαιρα τα απαραίτητα για την ανάρρωσή τους φάρμακα.

Ο Δήμος  Πατρέων αναλαμβάνει, από κοινού με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας, την πρωτοβουλία δημιουργίας  του Κοινωνικού Φαρμακείου, που έχει ως αποκλειστική του αποστολή να συνδράμει τους δημότες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φάρμακα, λόγω των παραπάνω λόγων.

Σκοπός  του προγράμματος είναι η δωρεάν παροχή φαρμάκων σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και  είναι ανασφάλιστα».

Το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και το Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου όρισαν από κοινού επιτροπή υπεύθυνη για την εφαρμογή του κανονισμού.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή εισηγείται τυχόν τροποποιήσεις του παρόντος κανονισμού λειτουργίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και το Δ.Σ του Συλλόγου.

Το  κοινωνικό φαρμακείο θα στελεχώνεται εθελοντικά από έναν φαρμακοποιό  και έναν υπάλληλο του Δήμου.

Τα  στοιχεία των αιτούντων και των τελικών δικαιούχων είναι απόρρητα και τα διαχειρίζονται μόνο τα μέλη της Επιτροπής, σε συνεργασία με τις σχετικές θεματικά δομές του Δήμου.

Οι  δικαιούχοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις παροχές του κοινωνικού φαρμακείου με την επίδειξη της ειδικής κάρτας η οποία θα εκδίδεται από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται  είναι εντελώς δωρεάν και αφορούν όλους όσοι είναι σε πλήρη ένδεια και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Το δικαίωμα αυτό θα επανεξετάζεται κατά περίπτωση σε τακτά διαστήματα.

Το  Κοινωνικό Φαρμακείο δεν θα διαθέτει φάρμακα που υπάγονται στις ειδικές  περί ναρκωτικών διατάξεις, όπως και  νοσοκομειακά φάρμακα.

Ο Δήμος αναλαμβάνει την παραχώρηση χώρου και των λειτουργικών του  εξόδων.

Ο Φαρμακευτικός σύλλογος αναλαμβάνει τη διαχείριση του χώρου καθώς και τη μεταφορά των προσφερομένων φαρμάκων .

Το  κοινωνικό φαρμακείο μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε προσφορά από πολίτες, κοινωνικούς φορείς, οργανισμούς, φαρμακοβιομηχανίες, κ.ά

Οι  αλλοδαποί (οικονομικοί μετανάστες, πολιτικοί πρόσφυγες κ.ά) εξυπηρετούνται μετά από εισήγηση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου και του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών με σύμφωνη γνώμη του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ως  ωράριο λειτουργίας ορίζεται το εξής:

Δευτέρα-Τετάρτη  από 18.00-20.00

Σάββατο από 10-12».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being