Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αιγιάλεια: "Μάγεψαν" τα παιδιά οι παραστάσεις στα πλαίσια του Καρναβαλιού 2012

Αιγιάλεια: "Μάγεψαν" τα παιδιά...

Δημιουργήθηκε πρόβλημα εξ' αιτίας της μεγάλης ανταπόκρισης των σχολείων

Περισσότεροι από 1200 μαθητές από όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας παρακολούθησαν τις θεατρικές παραστάσεις, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων», που διοργανώθηκαν από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας στα πλαίσια του Καρναβαλιού 2012. Δύο έργα, που παρουσιάστηκαν σε τρεις παραστάσεις, διασκέδασαν τα παιδιά που συμμετείχαν με κάθε τρόπο.

Ο «Αγέλαστος Πρίγκιψ» μια διαδραστική παράσταση στην οποία μαζί με τους ηθοποιούς συμμετείχαν  στη σκηνή περισσότεροι από 15 μαθητές που επιλέχθηκαν από τα μέλη του θιάσου. Η επόμενη παράσταση αφορούσε το γνωστό θεατρικό έργο «Η Παναγία των Παρισίων» που είχε διασκευαστεί ειδικά για παιδιά.

Πολλά τα μηνύματα που πέρασαν στο παιδικό κοινό οι ηθοποιοί του θιάσου. Αμέτρητες οι εναλλαγές κουστουμιών που ενθουσίασαν τους μικρούς θεατές οι οποίοι  καταχειροκροτούσαν συνεχώς.

Ωστόσο παρά την γενικότερη επιτυχία και την απήχηση που είχαν οι τρεις παραστάσεις στο μαθητικό κοινό, που επισκέφτηκε σε μορφή εκδρομής το κινηματοθέατρο, δεν έλειψαν και τα προβλήματα, τα οποία  δεν επέτρεψαν την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Εξαιτίας των πολλών συμμετοχών από τα σχολεία του δήμου, και επειδή στην δεύτερη κατά σειρά προγραμματισμένη παράσταση οι μαθητές ξεπέρασαν τον αριθμό που μπορούσε να δεχτεί η πλατεία του κινηματοθεάτρου, κάποιοι μαθητές, περίπου 100 στον αριθμό, από το δημοτικό σχολείο των Σελιανιτίκων, αναγκάστηκαν να ανέβουν στο εξώστη για να παρακολουθήσουν από εκεί το θεατρικό έργο.

Τα παιδιά δυσαρεστήθηκαν καθώς δεν μπορούσαν από αυτή τη θέση να έχουν άμεση θέαση ολόκληρης της σκηνής.  Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ, πως θα μπορούσαν να παραμείνουν τα παιδιά στο χώρο του «Απόλλωνα», ώστε να παρακολουθήσουν την επόμενη προγραμματισμένη παράσταση από την πλατεία του θεάτρου. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τους εκπαιδευτικούς, καθώς δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στο πρόγραμμα του σχολείου.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, Βασιλική Ψυχράμη, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς πως θα επιστραφούν τα χρήματα  που έδωσαν οι μαθητές για την μεταφορά τους από το σχολείο των Σελιανιτίκων προς τον «Απόλλωνα». Επίσης, ύστερα από επικοινωνία της πρόεδρου με τη διευθύντρια του σχολείου των Σελιανιτίκων, αποφασίστηκε η διοργάνωση Εργαστηρίου Αποκριάτικης Μάσκας, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture