Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: Λέμε «όχι» στην εθνική ταπείνωση

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: Λέμε «όχι» στην εθ...

Η τοποθέτηση του βουλευτή Αχαίας του ΛΑΟΣ στη συζήτηση για το νέο Μνημόνιο

 

«Η δανειακή σύμβαση δεν έχει διαθέσιμο ούτε ένα ευρώ για την αγορά. Είναι λογιστική μετακύλιση του χρέους. Δεν θα μας δώσουν τίποτα στο χέρι. Θα δουλέψουν με τα κομπιούτερ τους. Γιατί πράγματι και η διόγκωση του χρέους είναι μια λογιστική πράξη».

Αυτά ανάμεσα στα άλλα τόνισε κατά την αγόρευσή του στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, κατά την κρίσιμη συζήτηση για το Μνημόνιο 2.

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος τόνισε ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός παρέμεινε πιστός στη δέσμευσή του για τους όρους με τους οποίους μπήκε στην Κυβέρνηση και ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του θα καταψήφιζε το Μνημόνιο 2:

"Είχε δηλώσει ο κ. Καρατζαφέρης ότι, πρώτον, δεν θα δεχθούμε περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, δεύτερον, δεν θα δεχθούμε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και καταλήστευση του εθνικού πλούτου και τρίτον, είχε ζητήσει την κατάργηση του νόμου που παραχωρεί με ευκολία ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες.

Πρόκειται για τεράστιο θέμα, γιατί η Ελλάδα είναι η ανοιχτή «αποθήκη» ελεύθερης διακίνησης λαθρομεταναστών και ούτε η εσωτερική αγορά αντέχει τις συνέπειες αυτού, ούτε  υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας, ούτε και μπορούμε να αντέξουμε την εγκληματικότητα η οποία επέρχεται.
Οι όροι αυτοί παραβιάστηκαν.

Ως εκ τούτου καταψηφίζουμε κι εμείς με συνέπεια, με ένα ξεκάθαρο «όχι» το νέο Μνημόνιο, το οποίο στους στόχους τους οποίους έχει θέσει, απλά να περάσουμε τον κάβο μιας τρικυμίας, δεν απαντάει πειστικά στο ερώτημα «σωζόμαστε;»

Ο Αχαιός βουλευτής του ΛΑΟΣ αφού σημείωσε ότι η ηγεσία των δανειστών μας προειδοποιεί ότι «τον Ιούνιο θα τα ξαναπούμε», όπως έγινε και τον περασμένο Ιούνιο, επανέλαβε τις προτάσεις που έγκαιρα είχε διατυπώσει κατηγορηματικά και με σαφήνεια ο Γιώργος Καρατζαφέρης:

«Ζητάμε για πέντε χρόνια περίοδο χάριτος και μετά δεσμευόμαστε να πληρώνουμε 10 δισ. το χρόνο με το επιτόκιο που δανείζουν τις τράπεζες, το 1%, μέχρι την τελική αποπληρωμή του χρέους.
Λέμε «όχι» στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, που είναι αποτέλεσμα της λάθος εφαρμογής μέτρων και αυτού του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Λέμε «όχι» στην εθνική  ταπείνωση, «όχι» στην εξαγορά, τον εκβιασμό και τον εθνικό ακρωτηριασμό.

Δεν θα επιτρέψουμε να αλυσοδεθεί ο ελληνικός λαός για τα επόμενα σαράντα χρόνια.

Δεν παραδίδουμε εθνική κυριαρχία. Δεν παραχωρούμε τη χώρα στους οικονομικούς αποικιοκράτες.
Δεν δεχόμαστε να ενταχθούμε στο δίκαιο το οποίο αυτοί θέλουν, το αποικιοκρατικό, το δίκαιο εδάφους.

Έχουμε αναδείξει το ζήτημα του ορυκτού πλούτου, των υδρογονανθράκων, που μπορούν να δώσουν λύση και στο ζήτημα του χρέους. Όμως αυτό εποφθαλμιούν οι δανειστές μας, εκεί θέλουν να επιτεθούν, αυτό θέλουν να λεηλατήσουν, αυτά θέλουν να αρπάξουν!»

 

Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του, ο κ. Χρυσανθακόπουλος ζήτησε από όλους τους βουλευτές να πουν ένα καθαρό όχι απέναντι σε ένα μεγάλο λάθος που πάει να γίνει, προειδοποιώντας σε δραματικό τόνο ότι «αν πούμε ναι, θα διευκολύνουμε με τη δική μας στάση τα συμφέροντα των δανειστών και όχι τον ελληνικό λαό!»

Για να καταλήξει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.: «Για να σώσουμε την αξιοπρέπειά μας, για να διατηρήσουμε την περηφάνιά μας, για να μην καμφθούμε, πρέπει να κρατήσουμε σθεναρά την ασπίδα προάσπισης των συμφερόντων μας, να μην δεχθούμε ενδοτικές υποχωρήσεις και να μην παραδώσουμε τη χώρα στα χέρια τους»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις