Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Οι στολές των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού στο Παλαιό Αρσάκειο - Δείτε φωτό

Πάτρα: Οι στολές των πληρωμάτων του Πατρ...

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου

Φόρεσε τα γιορτινά του με έντονα καρναβαλικά χρώματα το ισόγειο του Παλαιού Αρσακείου για να υποδεχτεί τις στολές των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2012. Τα εγκαίνια της έκθεσης των στολών των πληρωμάτων πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Παλαιό Αρσάκειο υπό τους ρυθμούς καρναβαλικής μουσικής.

Αρκετός κόσμος προσήλθε στο Παλαιό Αρσάκειο και περιηγήθηκε στις στολές που είχαν στηθεί από τους εκπρόσωπους των πληρωμάτων, οι οποίες μας έδωσαν μια πρόγευση όσων θα δούμε στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στολές εμπνευσμένες με οδηγό τη σάτιρα, το κέφι, το μυστήριο, τη δημιουργική διάθεση, τον καλλιτεχνικό προσανατολισμό, την ευρηματικότητα, την ανατροπή, την πρωτοτυπία, καλούν όλους τους καρναβαλιστές να επιλέξουν τη φετινή τους αμφίεση και να νιώσουν το μεγαλείο και τη γοητεία της μεγάλης γιορτής της Πάτρας δραπετεύοντας από έγνοιες, προβλήματα και τη γκρίζα καθημερινότητα.

Κυρίαρχο ρόλο στη θεματολογία της πλειοψηφίας των φετινών στολών αποτελούν η οικονομική κρίση, το ΔΝΤ, το μνημόνιο και άλλες αναφορές στην επικαιρότητα, οι οποίες προσεγγίζονται με το άκαμπτο καρναβαλικό δαιμόνιο και περισσό κέφι και χιούμορ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης των στολών ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας Ηλίας Γρηγόρης τόνισε την ανάγκη να αντεπιτεθούμε στην γκρίζα πραγματικότητα των ημερών και να ζήσουμε το Πατρινό Καρναβάλι. Μιλώντας για τις στολές των πληρωμάτων, είπε ότι η Δημοτική Αρχή και η Κοινωφελής Επιχείρηση προσανατολίζονται στην λήψη πρωτοβουλιών που θα μετατρέψουν το χώρο καρναβαλικής αναφοράς, ο οποίος θα λειτουργήσει στη λιμενική ζώνη, σε μόνιμο αμέσως μετά τη λήξη του φετινού Καρναβαλιού. Ένα μόνιμο μουσείο που θα φιλοξενεί τις στολές των πληρωμάτων και θα τις αναδεικνύει ως βασικό κομμάτι καρναβαλικής παρακαταθήκης.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι από φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας εισάγει στο Πατρινό Καρναβάλι το θεσμό του «Πιστοποιημένου Πληρώματος» με σκοπό να επιβραβεύσει ως επίσημη τη συμμετοχή των πληρωμάτων που φροντίζουν να:

-συμβαδίζουν με το πνεύμα και τους στόχους του θεσμού και της διοργάνωσης

-τηρούν τον κανονισμό συμμετοχής τους

-προάγουν το καρναβαλικό πνεύμα και την καρναβαλική κουλτούρα της πόλης μας

Κάθε χρόνο θα πιστοποιούνται τα πληρώματα που την τελευταία τριετία

-δεν τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις

-έχουν συνεχή παρουσία ή έχουν βραβευτεί ή είναι στην 20άδα του Κρυμμένου Θησαυρού

Ειδικά και μόνο για τη φετινή πρώτη χρονιά εφαρμογής πιστοποιούνται τα πληρώματα που είναι ιστορικά και κατοχυρωμένα(πολυετή παρουσία) ή είναι βραβευμένα την τελευταία τριετία ή ειδικές περιπτώσεις που θα αξιολογηθούν από την επιτροπή.

Ήδη στην έκθεση των στολών διατίθεται έντυπο όπου στον κατάλογο των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2012, με ειδική γραφή σημειώνονται τα Πιστοποιημένα Πληρώματα 2012.

 

Η έκθεση των στολών θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, αφού το απόγευμα της ημέρας αυτής τα πληρώματα θα πρέπει να αποσύρουν τις στολές τους από το χώρο.Ώρες λειτουργίας: Σαββατοκύριακα: 10.00-14.00 και 18.00-22.00, καθημερινές: 18.00-22.00.

 

Δείτε φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture