Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Φοβερή νύχτα λόγω κακοκαιρίας- Κλειστή μέχρι το Σάββατο η ΝΕΟ Πατρών - Κορίνθου

Αχαΐα: Φοβερή νύχτα λόγω κακοκαιρίας- Κλ...

Σοβαρά προβλήματα στην Αιγιάλεια- Πλημμύρισαν σπίτια και καλλιέργειες

11.10 Κλειστή μέχρι το Σάββατο θα παραμείνει η νέα εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Διακοπτού, όπου χθες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σημειώθηκε έντονη λασποροή και έπεσαν κομμάτια βράχων στο οδόστρωμα. Η απόφαση ελήφθη από τους τεχνικούς της ιδιωτικής εταιρείας που κατασκευάζει τον δρόμο, ώστε στο σημείο να εκτελεστεί τεχνικό έργο μόνιμης αντιμετώπισης του φαινομένου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής γίνεται με εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό.

Την ίδια ώρα, μάχη με τον νερό, συνεχίζουν να δίνουν οι Αρχές σε Νικολέικα, Ροδιά και Βαλιμήτικα της Αιγάλειας, όπου όλα τα σπίτια των παραθαλάσσιων οικισμών έχουν πλημμυρίσει.

Επί τόπου βρίσκεται, αυτή την ώρα, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Ελλάδας Νίκος Αγγελόπουλος, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή της Αιγιάλειας, ο οποίος μιλώντας στο thebest.gr, εκτίμησε ότι εντός των προσεχών ωρών θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποστράγγισης που βρίσκονται σε εξέλιξη από μηχανήματα του Δήμου.

Τότε, μόλις δηλαδή, φύγει το νερό θα ξεκινήσει η καταγραφή των σπιτιών που όπως όλα δείχνουν είναι σημαντική, τόσο στα σπίτια όσο και στις καλλιέργειες.

Στο μέτωπο της Αιγείρας, όπου και εκεί καταγράφονται σημαντικές ζημιές, οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς νερό, καθώς έχει υποστεί σημαντική ζημιά ο αγωγός του νερού, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Τεχνικά συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Ελλάδας Νίκος Αγγελόπουλος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται νύχτα – μέρα στο πόδι, λόγω των καταστροφών σε Ηλεία και Αχαΐα, χθες βράδυ βρέθηκε στο Χάραδρο ποταμό στην Πάτρα, ο οποίος υπερχείλισε. Εκεί συνεργεία του Δήμου Πατρέων και της Πολιτικής Προστασίας Αχαΐας, μαζί με την πυροσβεστική και τους κατοίκους του Βελβιτσίου, έδωσαν μάχη για να συγκρατήσουν τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Αγγελόπουλος, μέσω του best.gr συγχαίρει και ευχαριστεί δημόσια τόσο τους ανθρώπους του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, όσο και τους συνεργάτες του στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Αχαΐας.

 

 

10.25 Μέσα στο νερό παραμένουν σπίτια σε Βαλιμίτικα, Νικολαίικα, Ριζόμυλο και Ροδιά, τα οποία πλημμύρισαν χθες βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα του Δήμου επιχειρώντας αποστράγγιση, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει την καταγραφή των ζημιών. Πλημμυρισμένες είναι και καλλιέργειες. Μάλιστα έχει δοθεί εντολή στους Προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων να βοηθήσουν στο έργο της καταγραφής την Περιφέρεια, ενώ αναμένεται να σταλούν έγγραφα και στον ΕΛΓΑ για τις καλλιέργεις που καταστράφηκαν.

 

8.30 Με το φως της ημέρας η εικόνα των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία γίνεται πιο καθαρή. Η Πυροσβρεστική Υπηρεσία αιγίου έχει δεχτει αρκετές κλήσεις και σήμερα το πρωί για άντληση υδάτων. Συνολικά η πυροσβεστική υπηρεσία του Αιγίου χθες δέχτηκε πάνω από 150 κλήσεις και επενέβη σε πενήνήντα περιπτώσεις για άντληση υδάτων από σπίτια σε Αίγιο, Διακοπτό, Καμάρες, Ελίκη, Καμάρες, Ακράτα, ενώ στο Διακοπτό μάλιστα έστησε επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας ηλικιωμένης, όταν μια μεσοτοιχία κατέρρευσε.

Η χθεσινή νύχτα προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε Πάτρα και κυρίως στην Αιγιάλεια μιας και φούσκωσαν χείμμαροι, πλημμύρισαν υπόγεια κυρίως, οι δρόμοι κράτησαν νερά, προβλήματα υπήρξαν και στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ στο σκοτάδι βυθίστηκε η Ηρώων Πολυτεχνείου και μέρος της Αγυιάς. Νωρίτερα οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν προκαλέσει προβλήματα στην Πάτρα.

8.00 Κλειστή παραμένει η Νέα Εθνική Οδός Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Διακοπτού, όπου  χθες βράδυ σημειώθηκαν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων. Ωστόσο κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στην Παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος του Διακοπτού,με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας και σε αυτή.

Η Παλιά Εθνική άνοιξε στις 12 χθες βράδυ.

 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΜΑΡΟΥΣ

Υποχώρησε χθες τοιχίο του ποταμού Χαράδρου στην οδό Σικίνου στον Καστελλόκαμπο, γεγονός που προκάλεσε  πλημμύρες ενώ υπερχείλισε ο Κερυνίτης,  φούσκωσε ο Θολοπόταμος και η Σερδίνη.Όπως είπε στο www.thebest.gr  o αρμόδιος αντιδήμαρχος της Πάτρας,  Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, το πρόβλημα που προέκυψε στο Χάραδρο αντιμετωπίστηκε με μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμο.

Σήμερα η Περιφέρεια θα κάνει αποτίμηση των ζημιών, ενώ σύμφωνα με τον αρμόδιο του τομέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Αγγελόπουλο από την Αιγείρα μέχρι και την Εθνική Οδό βρίσκονται μηχανήματα και σήμερα θα γίνει αυτοψία στα σημεία των κατολισθήσεων.

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Παραπάνω από 20 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχτηκε η Π.Υ. για περιοχές της Πάτρας (Ρίο, Προάστειο π.χ.), άλλες 20 για κοπές δέντρων και 5 περίπου για αφαίρεση αντικειμένων.

Στο Αίγιο η Πυροσβεστική επενέβη σε συνολικά περίπου 50 περιπτώσεις για άντληση υδάτων και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης

 

Κλειστή η Νέα Εθνική Οδός Πατρών- Αθηνών - Άνοιξε πάλι η Παλαιά- Υπερχείλισε ο Κερυνίτης

Πάτρα: Συναγερμός για τους χειμάρρους- Φόβος για το Χάραδρο- Πλημμύρες στις Καμάρες

Πάτρα: Στο σκοτάδι η Ηρώων Πολυτεχνείου και μέρος της Αγυιάς

Αιγιάλεια: Πλημμύρισαν αυλές, κόπηκαν δέντρα, κινδυνεύουν παραλιακά κτίσματα

Πάτρα: Στη "δίνη" της κακοκαιρίας- Αποκολλήθηκε μπαλκόνι- Δείτε φωτό

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις