Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστολή των φαρμακοποιών Αχαΐας στον κ. Σαχινίδη σχετικά με τις οφειλές του Ο.Π.Α.Δ.

Επιστολή των φαρμακοποιών Αχαΐας στον κ....

"Αρχίζουμε να διολισθαίνουμε σε νέες καθυστερήσεις"

O Σύλλογος Φαρμακοποιών Αχαΐας απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη με κοινοποίηση στον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη με θέμα τις οφειλές του Ο.Π.Α.Δ.. Η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύριε Υφυπουργέ,

Σήμερα, τελευταία μέρα του Ιανουαρίου, δεν έχει αποσταλεί κανένα ένταλμα στους Διανεμητικούς Λογαριασμούς των Συλλόγων μας, που να αφορά στα ανεξόφλητα χρέη του Ο.Π.Α.Δ., τα οποία λιμνάζουν από τον Μάιο του 2011. Υπενθυμίζουμε, πως στις 03.01.12,. υπήρξε δημόσια δέσμευση πως με την ψήφιση του γνωστού Νομοσχεδίου, περί χρεών φαρμακείων, θα εκταμιεύονταν €48.000.000 εντός του Ιανουαρίου, για τα ανεξόφλητα χρέη του Ο.Π.Α.Δ.

Είναι προφανές, πως αρχίζουμε να διολισθαίνουμε σε νέες καθυστερήσεις. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως οι φαρμακοποιοί, κυρίως του αστικού ιστού των μεγάλων πόλεων, έχουν δανειστεί τα χρήματα αυτά από την Τράπεζα Πειραιώς με πολύ υψηλό επιτόκιο, εδώ και μήνες ώστε να μπορούν να προμηθευτούν οι ασφαλισμένοι του Ο.Π.Α.Δ., τα φάρμακά τους με πίστωση. Κινδυνεύουν οι συνάδελφοί μας, να βρεθούν να χρωστούν σε τόκους προς την Τράπεζα Πειραιώς, όσο και ένα μηνιάτικο κατάθεσης Ο.Π.Α.Δ., εφόσον η καθυστέρηση αυτή εξακολουθήσει.

Συνεπώς, πέρα από τους ασφαλισμένους που εξασφάλισαν την πίστωσή τους, το Ασφαλιστικό Ταμείο, που ανέστειλε τις υποχρεώσεις του και το κράτος που αποκόμισε λογιστικό πλεονέκτημα από την καθυστέρηση, ωφελήθηκαν οι τραπεζίτες της συγκεκριμένης Τράπεζας και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, οι μόνοι ολοκληρωτικά χαμένοι είναι οι συνάδελφοί μας, επαναλαμβάνω κυρίως των αστικών ιστών των μεγάλων πόλεων, οι οποίοι το μόνο που αποκομίζουν είναι και κατηγορίες αντί για ευχαριστώ, όταν αποφασίζουν συνδικαλιστικά να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Θα  θέλαμε με παράπονο αλλά και απορία να αναρωτηθούμε, ποιός είναι ο λόγος που σε ένα Ασφαλιστικό Ταμείο όπως αυτό του Ο.Π.Α.Δ. πρώην Δημόσιο, όπου οι εισφορές εισπράττονται ανελλιπώς από το κράτος και είναι και αρκετά μεγάλες, δημιουργούνται τέτοιες καθυστερήσεις πληρωμών ενώ αντίθετα για το Ασφαλιστικό Ταμείο του Ο.Γ.Α. όπου μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων δεν έχει πληρώσει ποτέ της εισφορά, ενώ το Ταμείο επιδοτείται κατά 80% από το ελληνικό Δημόσιο, η πληρωμή γίνεται απρόσκοπτα και διαρκώς συνάπτονται νέοι δανεισμοί, προς εξόφληση των συνταγών του Ο.Γ.Α.

Προφανώς με τον τρόπο αυτό, έχετε διαχωρίσει και τους πολίτες  και τους φαρμακοποιούς σε δύο κατηγορίες, επιτυγχάνοντας βέβαια να διαιρέσετε τον κλάδο όσον αφορά  την διεκδικητική του ενότητα, αποτυγχάνοντας όμως να διοικήσετε ισόνομα σύμφωνα με την λαϊκή εντολή, που έχετε λάβει."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις