Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Αντώνης Σκιαθάς μήνυσε το δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο

Πάτρα: Ο Αντώνης Σκιαθάς μήνυσε το δημοσ...

Στο πλευρό του δημοσιογράφου η Ένωση Συντακτών

Μήνυση κατέθεσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Αντώνης Σκιαθάς προς τον Παναγιώτη Ρηγόπουλο με αφορμή τα κριτικά σχόλια και τις επισημάνσεις του δημοσιογράφου για τις ενέργειες του Δήμου. Η ΕΣΗΕΠΗΝ στέκεται στο πλευρό του δημοσιογράφου και επισημαίνει:

"Κάθε απόπειρα ποινικοποίησης της άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και του αναφαίρετου δικαιώματος του δημοσιογράφου να ασκεί κριτικό έλεγχο αντίκειται στην αρχή της ελεύθερης και ανεμπόδιστης διακίνησης των απόψεων και ιδεών αφ’ ης στιγμής αποβλέπει στον εκφοβισμό και στη φίμωση των δημοσιογράφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων εκφράζει την καταδίκη του για την απόφαση του Πρόεδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Αντώνη Σκιαθά να υποβάλλει μήνυση στον συνάδελφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο με αφορμή κριτικά σχόλια και δημοσιογραφικές επισημάνσεις του συναδέλφου για αποφάσεις, ενέργειες και επιλογές του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Η μήνυση που υπεβλήθη σε βάρος του συναδέλφου είναι φανερό ότι αποσκοπεί στην αποδυνάμωση της δημοσιογραφικής του κριτικής. Ο κ. Σκιάθας, όπως και  καθένας που ασκεί διοίκηση και μετέχει στον δημόσιο βίο, έχει το δικαίωμα δημοσίως και με επιχειρήματα να αντικρούει την όποια κριτική δέχεται αντί να επιλέγει την οδό των μηνύσεων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι το φρόνημα των  δημοσιογράφων δεν κάμπτεται με αγωγές και μηνύσεις. Χρέος τους είναι να αποκαλύπτουν την αλήθεια και να ενημερώνουν το κοινό. Και αυτό κάνουν".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις