Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η απάντηση του Δήμου Πατρέων για την καρναβαλούπολη

Η απάντηση του Δήμου Πατρέων για την καρ...

Το εγχείρημα αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για το μόνιμο χώρο Καρναβαλικής αναφοράς

Απάντηση στους διαγραφέντες και σε όσους αναφέρθηκαν στο ζήτημα λειτουργίας της καρναβαλούπολης, δίνει η δημοτική αρχή της Πάτρας. Σε ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας, αναφέρονται τα εξής:

«Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Σε καμία εταιρία δεν θα δοθεί δωρεάν το παραμικρό. Ο Πολυχώρος ανήκει στην Κοινωφελή Επιχείρηση, δηλαδή στο Δήμο Πατρέων. Για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του Πολυχώρου από την 1-2-2012 μέχρι τις 26-2-2012 απαιτείται ένα κόστος που ξεπερνάει τα 100.000 ευρώ.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση σε δύο συνεδριάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου ασχολήθηκε με το θέμα και με συντριπτική πλειοψηφία (μοναδική διαφωνούσα η κ. Κουρή) εκτίμησε ότι:

Πρώτον, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, είναι επικίνδυνο να αναληφθεί ένα τέτοιο οικονομικό ρίσκο.
Δεύτερον, τα στενά χρονικά όρια σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού καθιστούν αδύνατη την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου.

Γι΄ αυτό αποφάσισε να προχωρήσει σε δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αναζητώντας χορηγούς οι οποίοι θα καταβάλουν το κόστος για να υλοποιηθεί το Σχέδιο.

Η πρόσκληση δημοσιεύτηκε σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και κατατέθηκε μία και μοναδική πρόταση από μία τοπική εταιρία, με τη συνεργασία 25 ακόμα τοπικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Στην πρόταση που κατατέθηκε, η εταιρία ανέλαβε τις υποχρεώσεις:

Να καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος οργάνωσης και λειτουργίας του Πολυχώρου, που σύμφωνα με τον προϋπολογισμό υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ.

Να προσφέρει δωρεάν στο Καρναβάλι πρόγραμμα προβολής ύψους 10.000 ευρώ.

Να προσφέρει επιπλέον 5.000 ευρώ.
Την μία και μοναδική πρόταση που παρουσιάστηκε, υπερψήφισε το Δ.Σ. με μοναδική αρνητική ψήφο της κ. Κουρή.

Η είσοδος στο Συνεδριακό που θα λειτουργεί ο Πολυχώρος(και μόνον στο Συνεδριακό) θα γίνεται με εισιτήριο 3 ευρώ, ενώ τα σχολεία θα τον επισκέπτονται δωρεάν.

Η πρόσβαση σε όλο το υπόλοιπο τμήμα της παραλιακής προφανώς θα είναι απόλυτα ελεύθερη, σύμφωνα με την προσωρινή πράξη παραχώρησης που υπογράφηκε πρόσφατα με το Δήμο Πατρέων.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση παγοδρομίου και carousel, αυτά, μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς, θα τοποθετηθούν στην παραλιακή ζώνη και όχι στην πλατεία Γεωργίου, όπως άλλωστε κάθε χρόνο τοποθετούνταν και λειτουργούσαν με την ευθύνη επιχειρήσεων, καταβάλλοντας ένα μικρό ενοίκιο στο Δήμο.

Αυτό που κάθε χρόνο εθεωρείτο λογικό, φέτος, το αντιπολιτευτικό μένος, το θεωρεί καταδικαστέο. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη.

Ο Δήμος λοιπόν δεν εκχωρεί τίποτα. Οργανώνει μια δράση πολύ υψηλού κόστους, χωρίς να καταβάλει ούτε ένα ευρώ και έχοντας μόνον οικονομικά οφέλη, λειτουργώντας έναν Πολυχώρο στα πρότυπα που λειτουργούν όλα τα θεματικά πάρκα σε όλο τον κόσμο, επιλέγοντας να συνεργαστεί με τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες.

Και δι΄ αυτού του τρόπου καταφέρνει να δημιουργήσει έναν Πολυχώρο που θα είναι μόνιμο σημείο προβολής του Καρναβαλιού μας καθόλη την Καρναβαλική περίοδο από 1-2-2012 μέχρι 26-2-2012, κάτι που αποτελούσε αίτημα πολλών ετών: την επιμήκυνση της Καρναβαλικής περιόδου πέραν του τελευταίου τριημέρου.

Και αυτό το εγχείρημα αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για το μόνιμο χώρο Καρναβαλικής αναφοράς, που σχεδιάζει να αναπτύξει η νυν Δημοτική Αρχή από τον Μάρτιο του 2012 και πέρα.

Και επιτυγχάνει αυτό τον στόχο, ακολουθώντας μια μέθοδο που κατά κόρον έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τον ίδιο το Δήμο: δηλαδή, να διαθέτει χώρους για τη λειτουργία δράσεων έναντι οικονομικών και όχι μόνον υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι επιχειρήσεις. Έτσι λειτούργησαν επί χρόνια στην πόλη και σε όλη την Ελλάδα, τα παγοδρόμια, τα carousel και άλλοι χώροι και δράσεις ψυχαγωγίας.

Άραγε, όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν οι σημερινοί διαμαρτυρόμενοι; Προφανώς, γιατί τότε δεν ήταν Δήμαρχος ο Δημαράς!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture