Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με επιτυχία τα εργαστήρια του Καρναβαλιού των Παιδιών

Με επιτυχία τα εργαστήρια του Καρναβαλιο...

Στην αίθουσα του Πετρωτού

Με επιτυχία συνεχίζονται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων στην περιοχή του Πετρωτού τα εργαστήρια του Καρναβαλιού των Παιδιών, που άρχισαν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 37 Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας και της ευρύτερης περιφέρειας Συνολικά τα εργαστήρια θα παρακολουθήσουν  περίπου 1600 παιδιά.

Τα παιδιά που συμμετέχουν, ξεναγούνται  στο  χώρο όπου κατασκευάζονται τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού, από σημαντικού καλλιτέχνες με την εποπτεία και φροντίδα του υπεύθυνου του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων Πέτρου Βρυώνη. Ενημερώνονται και παρακολουθούν από κοντά τα στάδια και τη διαδικασία κατασκευής τους (ιδέα-μακέτα-σιδηροκατασκευή-γλυπτική-σκάλισμα-χάρτωμα-επιζωγράφιση), μέσω ειδικών προβολών βίντεο, και στη συνέχεια  μυούνται στην τέχνη της μικρογλυπτικής και δημιουργούν με την καθοδήγηση του εικαστικού Διονύση  Ανδριόπουλου και της Ελίζας Σιγαλού, το δικό τους γλυπτό το οποίο και παίρνουν μαζί τους.

Τα παιδιά συμμετέχουν και δείχνουν το μεγάλο τους ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου, που αποτελεί την καρδιά του Πατρινού Καρναβαλιού, αφού είναι ο πυρήνας της παραγωγής των αρμάτων, των κατασκευών και των καρναβαλικών στοιχείων. Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται η γενικότερη και ουσιαστική γνώση τους για το Πατρινό Καρναβάλι και μάλιστα μέσω των πραγματικών συνθηκών προετοιμασίας του, κάτι που διαμορφώνει με τον καλύτερο τρόπο τη συνείδηση του σωστού αυριανού καρναβαλιστή.

Τα εργαστήρια είναι μία από τις πιο δημιουργικές ενότητες του Καρναβαλιού των  Παιδιών, που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά για ενεργή δημιουργική  συμμετοχή, μέσω μιας ψυχαγωγικής διαδικασίας και τα ευαισθητοποιεί απέναντι σε πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και άλλα θέματα.

Η ενότητα  του Καρναβαλικού Εργαστηρίου των  Παιδιών γίνεται πάντα σε συνεργασία με τα τμήματα Περιβαλλοντικών και Πολιτιστικών θεμάτων Α/μιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας και πραγματοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά με τα σχολεία της περιοχής μας.

Εξάλλου συνεχίζεται μέχρι την  Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 η κατάθεση των  αιτήσεων για την παρέλαση  του Καρναβαλιού των Παιδιών, που φέτος έχει θέμα «Με παραμύθια δεν χορταίνουμε…». Οι αιτήσεις γίνονται  καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, και ώρες 10.00 – 15.00.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture