Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχονται οι «Αθάνατοι» και μάλιστα τρισδιάστατοι

Έρχονται οι «Αθάνατοι» και μάλιστα τρισδιάστατοι

Η ταινία που έχει σχέση με την αρχαιοελληνική μυθολογία και τον ημίθεο Θησέα κάνει πρεμιέρα αυτή τη Δευτέρα στο The Mall στην Αθήνα

Την επίσημη πρεμιέρα της θα κάνει η πολυαναμενόμενη τρισδιάστατη περιπέτεια «Immortals – Αθάνατοι» την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 20.30 στο Village Cinemas στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι όπου αναμένεται να δώσουν το παρών πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες ενώ στις αίθουσες θα αρχίσει κανονικά να προβάλλεται από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μία μεγαλειώδη παραγωγή κόστους πάνω από 110 εκατομμύρια δολάρια με ένα λαμπερό καστ και με θέμα που εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία όπως και η περσινή «Τιτανομαχία» του Λουί Λετεριέ με τον Σαμ Γουόρδινγκτον.

Το σενάριο των «Immortals» υπογράφουν δύο Ελληνοαμερικανοί, τα αδέλφια Τσάρλι και Βλάσης Παρλαπανίδης που κατάγονται από το Νιου Τζέρσει και τη σκηνοθεσία ο 50χρονος Ινδός σκηνοθέτης Ταρσέμ Σινγκ, γνωστός βιντεοκλιπάς σκηνοθέτης που είχε γυρίσει το 2000 το «The Cell – To Κελί» με την Τζένιφερ Λόπεζ. Σύμφωνα με το στόρι, ο Τιτάνας Υπερίων, θεός του φωτός (στο ρόλο ο Μίκι Ρουρκ) χρόνια μετά την τιτανομαχία κηρύσσει πόλεμο εναντίον των ανθρώπων με απώτερο στόχο να βρει και να πάρει στην κατοχή του ένα πανίσχυρο όπλο που έχει κατασκευάσει ο Θεός του πολέμου Άρης. Μόνο όποιος θα έχει αυτό το όπλο, θα μπορεί να απελευθερώσει τους Τιτάνες που μένουν φυλακισμένοι στο όρος Τάρταρος οι οποίοι διψούν για εκδίκηση από τότε που ηττήθηκαν από τους Ολύμπιους Θεούς.

Στην ταινία που στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου και φιλοδοξεί να «σκίσει» στα ταμεία, παίζουν ακόμα ο ανερχόμενος 28χρονος ηθοποιός Χένρι Καβίλ που διακρίθηκε μέσα από τη σειρά «The Tudors», στο ρόλο του Θησέα, η Φρίντα Πίντο του «Slumdog Millionaire» στο ρόλο της μάντισσας Φαίδρας, ο 26χρονος ηθοποιός και μοντέλο Κέλαν Λουτζ του «Twillight» ως Ποσειδώνας και ακόμα ο Λιουκ Έβανς που τον είδαμε πρόσφατα στους «Τρεις Σωματοφύλακες», στο ρόλο του Δία, ο Στίβεν Ντορφ που υποδύεται έναν σκλάβο – υπηρέτη του γενναίου Θησέα, ονόματι Σταύρος, ο βετεράνος Βρετανός ηθοποιός Τζον Χαρτ, ο Ντάνιελ Σάρμαν, η Ιζαμπέλ Λούκας ως η Θεά Αθηνά, κ.α.

Να σημειώσουμε ότι ο Βρετανός στην καταγωγή Χένρι Καβίλ έχει ήδη καπαρώσει το ρόλο του Σούπερμαν στη νέα ταινία με τίτλο «Man of steel» που θα γυριστεί σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ.

Η ταινία μπορεί να εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία και το μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου ωστόσο όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης Ταρσέμ επιθυμία του ήταν να γυρίσει μία ταινία με αρχαιοελληνικό μεν στοιχείο αλλά και επιρροές από πίνακες της Αναγέννησης.

Την ταινία διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία Village Films και αν πάει καλά εμπορικά δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα και το «Immortals 2» όπως έγινε με την «Τιτανομαχία 2» που θα βγει μέσα στο 2012 σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λίμπεσμαν με τους Σαμ Γουόρθινγκτον, Ρέιφ Φάινς και Λίαμ Νίσον και πάλι στο καστ.

Να σημειώσουμε τέλος ότι μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας «300» το 2006 με τον Τζέραλντ Μπάτλερ στο ρόλο του Λεωνίδα η αρχαία Ελλάδα και μυθολογία ξαναήρθε στη μόδα στο Χόλυγουντ. Την παραγωγή στους «Αθάνατους» υπογράφουν οι δημιουργοί των «300».

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture