Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διαβάστε το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων του Ιουνίου στο Badminton της Αθήνας

Διαβάστε το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλ...

Περιλαμβάνει Γλυκερία, Τσαλιγοπούλου αλλά και τον Παναγιώτη Λάλεζα

Το φετινό καλοκαίρι, για 4η συνεχή χρονιά το θέατρο Badminton, στο Γουδί, στην Αθήνα βγάζει τραπεζάκια έξω καθώς ο αύλειος χώρος του, μεταμορφώνεται σε μία όαση δροσιάς, για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές.

Ένα μεγάλο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά, στον αύλειο χώρο του συγκεκριμένου θεάτρου. Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός καλεί τραγουδιστές και τραγουδοποιούς που διακρίνονται στην εποχή μας, για να ερμηνεύσουν τις επιτυχίες από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και για να μας θυμίσουν έναν συνθέτη που έφυγε από τη ζωή και άφησε πίσω του διαχρονικά τραγούδια, που έχουν τη δύναμη να μας ενώνουν και να γίνονται ο κοινός μας μύθος.

Και αυτό το καλοκαίρι, το θέατρο Badminton δίνει βήμα σε σύγχρονους ήρωες του ελληνικού τραγουδιού ενώ παράλληλα μας θυμίζει συνθέτες που χωρίς τα τραγούδια τους, η ζωή μας θα ήταν φτωχότερη. Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 15€ - Φοιτητικό, ανέργων: 10€

(στις 21 & 22/6: γενική είσοδος 12 €/ φοιτητικό- ανέργων: 9€).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ

Σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου - Μιχάλης Κουμπιός- Ανδρέας Κατσιγιάννης - Σαν αμέτρητα ζωγραφιστά τραγούδια. Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα και οι φυσιολάτρες συνθέτες Μιχάλης Κουμπιός και Ανδρέας Κατσιγιάννης συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής για να μας επισημάνουν πως «ήρθε η ώρα να κλείσουμε το κεφάλαιο της ανταγωνιστικής σχέσης μας με το περιβάλλον».

Πέμπτη 6 Ιουνίου - Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη & Όθωνας Μπικάκης. Χοροί της Κρήτης κι αφιέρωμα στον Θανάση Σκορδαλό, τον μεγάλο αυτό δάσκαλο της κρητικής λύρας.

Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Ιουνίου - ΓΛΥΚΕΡΙΑ - «Αποκλειστικά Σουγιούλ»

Η Γλυκερία είναι μία από τις πολύ μεγάλες φωνές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, με πολύ ενδιαφέρουσες καταβολές. Μία ερμηνεύτρια που μπορεί να μετασχηματίσει με το δικό της τρόπο, οποιοδήποτε τραγούδι, σεβόμενη πάντα το ύφος του. Απόλυτα αξιόπιστη γιατί έχει πλήρη γνώση των τεχνικών της μέσων και έτσι η επικοινωνία της με τα τραγούδια αλλά και με τον κόσμο είναι ξεκάθαρη και ουσιαστική. Η Γλυκερία θα τραγουδήσει αποκλειστικά Μιχάλη Σουγιούλ.

Τετάρτη 12 Ιουνίου - Γιώργος Ανδρέου, Μελίνα Κανά, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Ευτυχία Μητρίτσα. Ο Γιώργος Ανδρέου και η Μελίνα Κανά εμπιστεύονται τρεις νεότερους δημιουργούς. Πέντε πρόσωπα στη σκηνή, σε μία μουσική σκυταλοδρομία.

Πέμπτη 13 Ιουνίου - Φωτεινή Βελεσιώτου-Λιζέτα Καλημέρη. Στα πεύκα και στα έλατα- Από τον Γιώργο Καζαντζή στον Γιάννη Παπαϊωάννου. Δύο τραγουδίστριες με κοινή καταγωγή και παρόμοια κοινωνικά και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα.

Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Ιουνίου - Ελένη Τσαλιγοπούλου & Αψιλίες. Τραγούδια του πρωτομάστορα του ρεμπέτικου Παναγιώτη Τούντα.

Τετάρτη 19 Ιουνίου - Βαγγέλης Κορακάκης. Τα ποτηράκια της καρδιάς...

Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Ιουνίου - Μίλτος Πασχαλίδης - Ρε μπαγάσα - Αυτήν τη φορά έρχεται για να μας ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και για να μας ξεσηκώσει με τραγούδια του αξέχαστου Νικόλα Άσιμου (1949-1988).

Πέμπτη 27 Ιουνίου - Παναγιώτης Λάλεζας - Δόξα και τιμή στον θεμελιωτή του δημοτικού τραγουδιού Γιώργο Παπασιδέρη

Ο σπουδαίος τραγουδιστής παραδοσιακών τραγουδιών Παναγιώτης Λάλεζας, από την Κόρινθο έρχεται στο Μουσικό Προαύλιο για να αποδώσει τραγούδια του συνθέτη, τραγουδιστή και στιχουργού Γιώργου Παπασιδέρη (1902-1977).

Τετάρτη 26 Ιουνίου -I S K R A - Reunion

Το 1984, στην Ελλάδα δεν συνέβαινε τίποτα στο χώρο της δημιουργικής νέας Jazz και Fusion μουσικής. Μέχρις ότου τέσσερεις νέοι και πολλά υποσχόμενοι μουσικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν το Jazz-Fusion γκρουπ των ISKRA. Oι γνωστοί σήμερα πλέον, David Lynch, Γιώργος Φακανάς, Τάκης Φαραζής και Νίκος Τουλιάτος (ο οποίος για ένα διάστημα τη δεκαετία του ’90 είχε δουλέψει στην Πάτρα), άλλαξαν την εικόνα της Jazz στη χώρα μας ενώ η παρουσία τους παρότρυνε νέους μουσικούς.

Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Ιουνίου - Δώρος Δημοσθένους - Swing, Blues και Γιώργος Μουζάκης

Ο Δώρος Δημοσθένους είναι ένας performer που εντυπωσιάζει με τις ερμηνείες του και την εκρηκτική σκηνική του παρουσία.Μία μοναδική συναυλία, όπου θα κυριαρχήσουν τα τραγούδια του Γιώργου Μουζάκη (1922-2005), όπως τα «Εγώ θα σ' αγαπώ», «Ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά», «Θέλω κοντά σου να μείνω», «Μπάμπο», «Μπραζιλέρο», «Σ' αγαπώ σ' όλες τις γλώσσες», «Τσίκα, τσίκα μπουμ».

 

Ο Παναγιώτης Λάλεζας.

Ο Παναγιώτης Λάλεζας.

Ο Παναγιώτης Λάλεζας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture