Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Παρουσίαση απόψε του βιβλίου «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση»

Πάτρα - Παρουσίαση απόψε του βιβλίου «Η ...

Στην Αγορά Αργύρη στις 8.30 το βράδυ

Το βιβλίο του Πατρινού Γιώργου Δημ. Μόσχου με τίτλο «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση» των Πατραϊκών εκδόσεων Γιάννης Σκ. Πικραμένος, θα παρουσιαστεί στην Δημοτική αίθουσα της Αγοράς Αργύρη, (συμβολή των οδών Αγ. Ανδρέου και Αράτου, στην Πάτρα σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, στις 8.30 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλης Χατζηλάμπρου βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παντελής Κυπριανός, καθηγητής Ιστορίας, αναπληρωτής Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, η Βασιλική Λάζου, Δρ Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο ίδιος ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς και θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χωρίτος.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση» παρουσιάζεται η αντίσταση των αγωνιζομένων κατά της ιταλογερμανικής Κατοχής, η φλόγα των νέων για τον αγώνα, η δίψα για λευτεριά που οπλίζει έναν μικρό λαό κατά της τυραννίας από το φασιστικό ζυγό.

Ζωντανεύει η φρίκη των μελλοθανάτων του ναζιστικού στρατοπέδου ομήρων Λυμπερόπουλου, του μόνου στην Πελοπόννησο και χαρακτηρισμένου ως εφάμιλλου αυτών που διατηρούσαν οι ναζί στην Κ. Ευρώπη.

Αναδεικνύεται το άγνωστο στρατόπεδο ιταλοκρατουμένων της Αρόης, αναδύεται η μυρωδιά του θανάτου από τον τύφο, που συγκρατούνταν, καλοκαίρι του 1942, από τους τοίχους των μεσαιωνικών φυλακών Μαργαρίτη.

Την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Δημ. Μόσχου θα πλαισιώσει με ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου η θεατρική ομάδα «Παιζω-δρώμιο», η οποία αποτελείται από έναν πυρήνα εκπαιδευτικών, που συν-δημιουργούν από το 2007. Μέσα από μια επιμορφωτική πορεία, που ποτέ δε σταματά, αυτή η ομάδα έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις -παρεμβάσεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Πάτρας, με μικρά δρώμενα.

Παράλληλα, παρουσίασε σε Δημοτικά Σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης μας το θέατρο με κούκλες, για παιδιά «Ο ντεντέκτιβ Φάρσας», ένα έργο του Χρ. Αναστασόπουλου. Το Δεκέμβριο του 2012 παρουσίασε στις προβολές της Λέσχης Κινηματογράφου Πάτρας στο Κέντρο Πολιτισμού «Περί τεχνών» δυο μικρά μονόπρακτα, τα «Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αυτοί είναι ξένοι» και μια «Κωμωδία στα χρόνια της κρίσης». Παρουσιάζουν στον ίδιο χώρο τον «Ντεντέκτιβ Φάρσα» και συνεχίζουν.

Στις παραστάσεις συμπράττουν με ουσιαστικό τρόπο και φίλοι του «Παιζω-δρωμίου». Μέλη της ομάδας είναι οι: Ανδριοπούλου Γεωργία, Βλάχος Γιάννης, Ζαχαροπούλου Γεωργία, Μπακαστάθης Θανάσης, Οικονόμου Γιώτα, Παπασωτηροπούλου Τίνα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture