Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ο άνθρωπος δεν είναι από τη φύση του μονογαμικός

Ο άνθρωπος δεν είναι από τη φύση του μονογαμικός

Μονογαμία σημαίνει να είσαι παντρεμένος μόνο με ένα άτομο κάθε φορά

‘’ Ο άνθρωπος δεν είναι από τη φύση του μονογαμικός. Στην επιστημονική ορολογία, ωστόσο, μονογαμία σημαίνει να είσαι παντρεμένος μόνο με ένα άτομο κάθε φορά. Σε όλες τις κοινωνίες που ο γάμος συνδέθηκε με τη σεξουαλική μονογαμία ο άνθρωπος δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος αυτού του κοινωνικού προτύπου’’ τονίζει στο www.Life2day.gr ο Δημήτρης Μπούκουρας-Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής.

Ακόμα και σε κοινωνίες, όπου οι σεξουαλικοί περιορισμοί διακρίνονται για τη σκληρότητα τους, αυτή η ανθρώπινη συμπεριφορά που όλοι ξέρουμε ως “απιστία” παραμένει ένα εξαιρετικά επαναλαμβανόμενο επεισόδιο. Πολλά αντρόγυνα προσπαθούν να κάνουν ο ένας στον άλλο να “ζηλεύει” λίγο για να βεβαιώνονται ότι πραγματικά αγαπιούνται. Για τα ζευγάρια αυτά η εμφάνιση της ζήλιας σημαίνει “ενδιαφέρον”, αλλά το ενδιαφέρον αυτό στρέφεται προς τον εαυτό του και λιγότερο προς τον σύντροφο του.

Πολλά ζευγάρια παντρεύονται, ενώ βρίσκονται στη φάση μιας ρομαντικής αγάπης, χωρίς να εξετάσουν πιο ψύχραιμα αν κάνει ο ένας για τον άλλο. Ακόμη και αν το ρομάντζο ξεθωριάσει και ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα δεν αρέσουν ο ένας στον άλλον μπορεί να συνεχίσουν “ν’ αγαπιούνται” μ’ έναν κτητικό τρόπο και να χρειάζονται ο ένας τον άλλον εξ’ αιτίας μιας νευρωτικής εξάρτησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being