Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τριγμούς στην Ηλεία προκάλεσε η επίσκεψη Δένδια- Η επικοινωνιακή φιέστα

Τριγμούς στην Ηλεία προκάλεσε η επίσκεψη...

Ο χρόνος που επελέγη να επισκεφθεί ο υπουργός την Βουπρασία, γεννά ερωτήματα

Ο χρόνος που επελέγη να επισκεφθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. την Βουπρασία, γεννά ερωτήματα.

Το  θέμα της Μανωλάδας έτυχε μεγάλης πολιτικής εκμετάλλευσης, σίγουρα όχι για την ουσία. Χαρακτηριστικό της προσπάθειας αυτής είναι και το απόσπασμα του Δελτίου Τύπου που απέστειλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την επίσκεψη. «Ο κ. Δένδιας μετέβη στη συνέχεια σε καταυλισμό μεταναστών στη Μανωλάδα, όπου συνομίλησε με θύματα της εις βάρος τους επίθεσης για το περιστατικό, αλλά και για τις εργασιακές συνθήκες στην περιοχή και τη διαβίωσή τους».

O υπουργός ουδέποτε επισκέφθηκε καταυλισμό όπου εκεί υπήρχαν θύματα επίθεσης. Τα μοναδικά θύματα επίθεσης που επισκέφθηκε ήταν αυτά στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ ο καταυλισμός που επισκέφθηκε ήταν με Βούλγαρους εργάτες, δηλαδή νόμιμα βρισκόμενους στη χώρα μας μετανάστες, αφού προέρχονται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καλύπτεται από τη Συνθήκη Σέγκεν. Επίσης ο καταυλισμός που επισκέφθηκε καμία σχέση δεν είχε με τους χώρους διαμονής των Μπαγκλαντέζων εργατών δίπλα στα φραουλοχώραφα.

Από την άλλη, τα όσα σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ειπώθηκαν στο μικρό χρόνο της σύσκεψης που έγινε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας, δείχνει πως η Αθήνα, έψαχνε για εξιλαστήρια θύματα στην Ηλεία και «δεν ήξερε τίποτα – δεν άκουσε τίποτα».

Οι 200 δικογραφίες που έχει σχηματίσει το τοπικό αστυνομικό τμήμα δεν φάνηκαν αρκετές για να αποδείξουν πως οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί προσπαθούν να σταθούν όρθιοι απέναντι στο πρόβλημα, παρότι η Πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει ένα μικρό αριθμό προσωπικού, απέναντι σε 7.000 αλλοδαπούς. Και επίσης να μην παραβλέπουμε την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τη φημολογούμενη κατάργηση του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος, αλλά και την κατάργηση του τοπικού Κέντρου Υγείας, εκείνης της δομής δηλαδή που περιέθαλψε δεκάδες τραυματίες μετά το επεισόδιο.

Για το χρόνο της επίσκεψης πολλά ειπώθηκαν. Το κυριότερο πως έγινε αφού ήταν ήδη ενήμερη και βέβαιη η πολιτική και φυσική ηγεσία πως επίκειται η σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΥΠ που άμεσα είχε φτάσει στην Ηλεία, το «βαλιτσάκι» της έφερε αποτέλεσμα και λέγεται επίσης πως από τη στιγμή που είχε εντοπιστεί το στίγμα των δραστών, ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή τους.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις