Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο συμμετέχει σε πρόγραμμα κατασκευής ρομποτικού οχήματος

Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο συμμετέχει σε πρό...

Επίσκεψη του καθηγητή William Singhose του πανεπιστημίου Georgia Tech

Την Δευτέρα 15 Απριλίου, επισκέφθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τα εργαστήρια (Αυτοματισμού και Ρομποτικής, Γενικής Ηλεκτροτεχνίας και Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού / Δυναμικής και Θεωρίας Μηχανών) των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών και Μηχανολόγων Μηχανικών & Αεροναυπηγών Μηχανικών ο καθηγητής William Singhose του πανεπιστημίου Georgia Tech που εδρεύει στην πόλη Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μέλος ενός πενταμελούς consortium πανεπιστημίων που συμμετέχουν σε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό κατασκευής, και ελέγχου ενός ρομποτικού οχήματος το οποίο αφού εκτοξευθεί με ένα πύραυλο και αφεθεί από ένα μεγάλο ύψος, άνω των 5χιλ., θα πρέπει να προχωρήσει και προσγειωθεί πολύ κοντά σε ένα στόχο.

Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού Έλληνες φοιτητές θα μεταβούν στην Αμερική (Νεβάδα) το καλοκαίρι για να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με τα έξοδά τους καλυμμένα από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο. Για όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό που απαιτείται για τις πειραματικές συσκευές και προσομοιώσεις, παρέχονται από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

Προσωπικό από το εργαστήριο του Αυτοματισμού και Ρομποτικής  έδειξε στον καθηγητή μέρος των πειρατικών διατάξεων (ιπτάμενα οχήματα, βιομηχανικά ρομπότ, κ.α.) ο οποίος έδειξε ενθουσιασμένος τόσο από τη συγκεκριμένη πειραματική παρουσίαση αλλά και από τις άλλες ερευνητικές δυνατότητες και των άλλων εργαστηρίων που επισκέφτηκε.

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε μία διάλεξη από τον καθηγητή με θέμα: «Rescue Robot: An International Student Design Collaboration», όπου τονίσθηκε ιδιαίτερα η χρησιμότητα της «ενεργητικής διδασκαλίας»  ανάμεσα σε ομάδες καθηγητών και φοιτητών μέσα από τέτοιου είδους προσπάθειες.

Ο Καθ. Singhose έδειξε αρκετά παραδείγματα αυτής της νέας Διδακτικής Πρακτικής και τόνισε ότι είναι πάρα πολύ διαδεδομένη στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια αλλά ελάχιστα στην Ευρώπη. Ο Καθ. Singhose συναντήθηκε με αρκετούς καθηγητές με τους οποίους συζήτησε και μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Georgia Tech.

Ο Καθ. Α. Τζες, Καθ. Του Τμήματος ΗΜ&ΤΥ του Πανεπιστημίου Πατρών είναι ο υπεύθυνος για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών σε αυτόν τον παγκόσμιο διαγωνισμό. Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρύτανη όπου επισφραγίσθηκε η σημασία και η συμβολή της επίσκεψης στην επαύξηση της μαθησιακής και ερευνητικής δυνατότητας των φοιτητών του πανεπιστημίου μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being