Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ηλίας Ανδριόπουλος: Αποκλεισμένος λόγω "Μπαξέδων"

Ηλίας Ανδριόπουλος: Αποκλεισμένος λόγω &...

Επειδή απαγόρεψε στο ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι του

Αποκλεισμένος από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ δήλωσε στο IONION FM, ο καταξιωμένος Ηλείος μουσικοσυνθέτης, Ηλίας Ανδριόπουλος, επειδή απαγόρεψε στο ΠΑΣΟΚ,

 

να χρησιμοποιεί το τραγούδι του, με τίτλο: «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες». Όπως τόνισε πρόκειται μάλλον για τιμωρία, επειδή εξέφρασε φωνή ενάντια στο μνημόνιο και πρέπει να σιγήσει.


Δήλωσε στενοχωρημένος, οργισμένος και θλιμμένος, με όσα συμβαίνουν στην χώρα και στηλίτευσε το απελπιστικό έλλειμμα των πολιτικών. Απόρησε με την στάση υποταγής που διατηρούν, απέναντι σε κάθε «τυχάρπαστο», όπως δήλωσε, τραπεζίτη της Ευρώπης. «Ντρέπομαι για αυτούς που λέγονται Έλληνες και τρέμουν την Τρόικα, πρέπει να καταλάβουν ότι εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό», σημείωσε με αγανάκτηση ο κ. Ανδριόπουλος. Ο Ηλείος Μουσικοσυνθέτης έγραψε ένα νέο επίκαιρο βιβλίο που κυκλοφορεί, με τίτλο : «Το αίνιγμα μιας γενιάς».


Αναφερόμενος στην κατάσταση εγκατάλειψης που βρίσκεται η Αρχαία Ολυμπία στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ηλεία, απέδωσε ευθύνες και στην κεντρική εξουσία που δυσκολεύεται να αντιληφθεί τα αυτονόητα, αλλά και στο πολιτικό προσωπικό της Ηλείας, που είχε στόχους μικρής πνοής τα τελευταία χρόνια.


Το Σάββατο στις 7.30 το βράδυ η στέγη Ελληνικών Χορωδιών, που ίδρυσε ο αείμνηστος Στέφανος Βασιλειάδης και που εκπροσωπεί τις πιο αξιόλογες ελληνικές χορωδίες, τιμά μέσα από μία συναυλία αγάπης τον Ηλία Ανδριόπουλο. Επτά διαλεχτές χορωδίες από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν στο τιμητικό αφιέρωμα, που θα γίνει στo Θέατρο του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (Θεμ. Σοφούλη 2, είσοδος για στάθμευση από την οδό Βυζαντίου).

Εκεί, θα ξεδιπλωθεί ένα μουσικό μελωδικό πανόραμα, που αρχίζει από τα πρώτα τραγούδια του συνθέτη,Γράμματα στο Μακρυγιάννη, Λαϊκά Προάστια, Προσανατολισμοί και θα καταλήξει στους Αργοναύτες και στις Ωδές του. Η βραδιά θα κλείσει , όταν ο Ηλίας Ανδριόπουλος θα κληθεί στο πόντιουμ, να διευθύνει όλες τις χορωδίες μαζί επί σκηνής, οι οποίες θα τραγουδήσουν το τραγούδι του Μακρυγιάννη «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες».
Στην συναυλία συμμετέχουν με την σειρά που θα εμφανιστούν οι εξής μικτές χορωδίες: Χορωδία Ομίλου ΟΡΦΕΑΣ Σερρών Διευθυντής Χρήστος Καλλίας Χορωδία ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, Διευθυντής Θωμάς Λουζιώτης, Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Τ Δ/ντής Αιμ. Γιαννακόπουλος Μικτή Χορωδία Πύργου Διευθυντής Θοδωρής Παναγόπουλος Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Διευθυντής Δημήτρης Μπουζάνης Χορωδία Τρίπολης Διευθυντής Μιχάλης Γαργαλιώνης Χορωδία Αmbitis Λεοντείου Ν. Σμύρνης Δ/ντρια Κατερίνα Βασιλικού. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture