Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα δεκαετίας 50 και μετά με τον συνθέτη και τραγουδιστή Χρήστο Στυλιανέα

Παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα δεκαετίας 50 κ...

Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Μαρτίου

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο Βράδυ θα πραγματοποιείται στο Παντοπωλείων - Πολίτικη Κουζίνα μια μουσική βράδια με παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα των δεκαετιών του 50΄, 60' και 70'. Με σκοπό να αναδείξουμε την τρίτη περίοδο του ρεμπέτικου, και του παλιού λαϊκού τραγουδιού που αμέσως μετά την απελευθέρωση αρχίζει να καταξιώνεται ως λαϊκή μουσική ευρείας αποδοχής και βγαίνει από το περιθώριο.

Κορυφαία προσωπικότητα τις εποχής ο Βασίλης Τσιτσάνης που σήμερα συμπληρώνει 29 χρόνια από το θάνατο του. Στα μέσα τις δεκαετίας του 50' το ρεμπέτικο με την γνήσια μορφή του πεθαίνει, και δίνει την θέση του σε μια νεότερη μορφή του ρεμπέτικου το αρχοντορεμπέτικο το οποίο άνοιξε το δρόμο της ευρείας αποδοχής αυτού του μουσικού είδους, που στην ουσία γέννησε το λαϊκό τραγούδι στις αρχές τις δεκαετίας του 60 και μετά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια των πιο πάνω δεκαετιών παλιά λαϊκά και ρεμπέτικά (τρίτης περιόδου).

Έτσι λοιπόν θα ακουστούν αντιπροσωπευτικά επιτυχίες των Βασίλη Τσιτσάνη, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, Μαρίκας Νίνου, Γιάννη Παπαϊωάννου, Σωτηρίας Μπέλλου, Πρόδρομου Τσαουσάκη, Απόστολου Καλδάρα, Μανώλη Χιώτη, Στέλιου Καζαντζίδη, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Γιώργου Ζαμπέτα, Βαγγέλη Κορακάκη και άλλων πολλών. Σε κλίμα διασκεδαστικό και χορευτικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View