Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συναυλία του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Αντηχώ, με την Χορωδία κοριτσιών του Αμβούργου

Πάτρα: Συναυλία του Γυναικείου Φωνητικού...

Στο «νεογέννητο» θέατρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, θέατρο Μπάρι

Μεγάλη επιτυχία είχε η συναυλία που διοργάνωσε το γυναικείο φωνητικό σύνολο ΑΝΤΗΧΩ του συλλόγου Α.Σ.ΤΟ.-Επικοινωνούμε  την Κυριακή 10 Μαρτίου στο «νεογέννητο» θέατρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, θέατρο Μπάρι.

Ο Α.Σ.Τ.Ο. –Επικοινωνούμε,  επί 13 χρόνια, παρεμβαίνει σταθερά στα πολιτιστικά αλλά και γενικότερα στα δρώμενα της πόλης μας έχοντας μια αρμονική συνεργασία τόσο με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας όσο και τον Δήμο Πατρέων.

Η Αντηχώ τραγούδησε μαζί με την Mädchenchor Hamburg,  Χορωδία Κοριτσιών του Αμβούργου. Η χορωδία βρίσκεται στην Ελλάδα με πρόγραμμα 5 συναυλιών σε Αθήνα, Σαντορίνη, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, ενώ παρεβρέθηκε στην Πάτρα ύστερα από πρόσκλήση του συνόλου Αντηχώ, το οποίο και φιλοξένησε τα μέλη της χορωδίας. Η Mädchenchor Hamburg, είναι θεσμός της Κρατικής Μουσικής Σχολής του Αμβούργου και ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2003 υπο την Δ/νση και καθοδήγηση της GesaWerhahn και του Christoph Pillat.Έχει πραγματοποιήσει  περιοδείες σε: Βουλγαρία, Αγγλία, Εσθονία, Ισλανδία, Ισραήλ, Λετονία, Λιθουανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Τουρκία. Η χορωδία ήταν φιναλίστ και της απενεμήθη το 2ο βραβείo σε φημισμένο διαγωνισμό Γερμανικών Χορωδιών το 2010.

 

Οι ακροατές  που παραβρέθηκαν στην  κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου Μπάρι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ρεπερτόριο πέρα από τα κλασσικά πρότυπα και να γνωρίσουν την χορωδιακή πράξη όπως πραγματικά εξελίσεται στην εποχή μας. Η συναυλία έκλεισε με τις δύο χορωδίες να ερμηνεύουν από κοινού Ελληνικά και Γερμανικά τραγούδια. Σημαντικός υποστηρικτής και συνδιοργανωτής της συναυλίας αυτής υπήρξε ο Κο  Θόδωρος Αμπαζής , καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας φιλοξενώντας μας στο  θέατρο Μπάρι .

Οι 45 φιλοξενούμενοί μας, έφυγαν από την πόλη μας, γοητευμένοι  από τις ομορφιές της, τους ανθρώπους  που συνεργάστηκαν  και το καρναβάλι της. Στις δύο μέρες που έμειναν, πρόλαβαν να ζήσουν το καρναβαλικό πάρτυ της ομάδας νέων του Α.Σ.Τ.Ο. και να παρακολουθήσουν το baby-rally. Τέλος απόλαυσαν την εξαιρετική φιλοξενία των μελών του συλλόγου μας και έφυγαν με την υπόσχεση πως θα ξαναέρθουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture