Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πλανήτης Αφροδίτη… θερμοκρασία: 460˚C στο Λιθογραφείον

Πλανήτης Αφροδίτη… θερμοκρασία: 460˚C στ...

«Η ομορφιά δεν ανήκει, δεν μπορεί να ανήκει...»

Το θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει την ομάδα GiEves στην περφόρμανς «Πλανήτης Αφροδίτη… θερμοκρασία 460o C». Η Αφροδίτη του μύθου κυκλοφορεί ανάμεσά μας για να μας θυμίσει το διαχρονικό ανείπωτο χαρακτήρα της ομορφιάς αλλά και την πολιτική της διάσταση. Με εργαλεία το λόγο, τον ρυθμό και τη δράση, οι GiEves επιχειρούν τον επαναστοχασμό του σώματος ως όχημα ατομικής και συλλογικής συναίσθησης.

Η Αφροδίτη του μύθου -σύμφωνα με μια του εκδοχή- αναδύεται από τους αφρούς της Θάλασσας στα Κύθηρα και ταξιδεύει με τη βοήθεια του Ζέφυρου στην Κύπρο. Η δική μας Αφροδίτη χρειάζεται να γεμίσει το σακ - βουαγιάζ της πριν, και να προλάβει ζαλισμένη το αεροπλάνο.

Δεν υπάρχει αλήθεια υπάρχουν μόνο ιστορίες – μυθικές, αληθινές, σύγχρονες ή παλιές και ένας τρόπος για να ψηλαφίσει κανείς το αμάλγαμα της ομορφιάς είναι να αναζητήσει τον κοινό τους παρονομαστή. Ένα ταξίδι από το φαίνεσθαι στο είναι με ή χωρίς επιστροφή ή αλλιώς το ταξίδι της επίγνωσης μέσα απ τον έρωτα και την απώλειά του.

Και τι θα έκανε η πεντάμορφη Αφροδίτη αν συναντούσε το τέρας του ολοκληρωτισμού; Θα το πήγαινε μια βόλτα στους κήπους; Η πολιτική δύναμη της ομορφιάς δεν είναι όσο προφανής είναι η πολιτική δύναμη της αλήθειας. Αν όμως δεν παραδεχθούμε την ύπαρξή της υπό το φως της μέρας και η ομορφιά παραμείνει ένα ταμπού για το οποίο θα μιλάμε μεθυσμένοι, το τέρας θα καταφέρει να χειραγωγήσει την αισθητική μας και να μας αφοπλίσει. 
Και όπλο μας -όπλο της θεάς Αφροδίτης- δεν είναι άλλο από το ζωντανό σώμα. Ένα σώμα που δεν είναι διαχωρισμένο από την ψυχή, ένα σώμα ανοιχτό που επιζητεί να συναισθανθεί. Μια ερωτική ροή πέρα απ’ τα φύλα, τις φυλές και τις κοινωνικές συμβάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture