Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Το δημοτικό σχολείο Ριόλου στην έκθεση για τα 18 χρόνια του Καρναβαλιού των Μικρών - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το δημοτικό σχολείο Ριόλου στην έκθεση γ...

Στην αίθουσα «Αίγλη»

Γέμισε με τα γέλια και τη χαρούμενη διάθεση των 45 μικρών του Δημοτικού Σχολείου Ριόλου κατά την επίσκεψή τους στην έκθεση για τα 18 χρόνια του Καρναβαλιού των Μικρών στην αίθουσα «Αίγλη».

Η επίσκεψη του σχολείου ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του προγράμματος  των εκπαιδευτικών εκδρομών που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας».

Στην έκθεση βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Χαράλαμπος Καρκούλιας, οι οποίοι συζήτησαν με τα παιδιά και τους συνοδούς τους, τη διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Γκολώνη, τον εκπαιδευτικό Ευστάθιο Παπασταθόπουλο και τους άλλους δασκάλους.

Τα παιδιά του σχολείου βρέθηκαν στην παραμυθένια ατμόσφαιρα της έκθεσης, περιηγήθηκαν στους διαμορφωμένους χώρους της, όπου δομούνται τα εκθέματα και οι δράσεις των παιδιών (Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού, Αφίσες-Φωτογραφικό Υλικό, Στολές-Κατασκευές, Προβολή Βίντεο, Καρναβαλικός Θησαυρός), παρακολούθησαν την προβολή του δεκάλεπτου βίντεο που σκηνοθέτησε ο Παναγιώτης Φαφούτης και αντανακλά τη φυσιογνωμία και την κουλτούρα του Καρναβαλιού των Μικρών και συμμετείχαν στο διαδραστικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που προβλέπεται από τον προγραμματισμό στις επισκέψεις των σχολείων.

Nωρίτερα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου του Ριόλου συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους επισκέφτηκαν το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, όπου και ξετυλίγεται το πρώτο σκέλος των Εκπαιδευτικών Εκδρομών. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο όπου κατασκευάζονται τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού, ενημερώθηκαν για την προετοιμασία ενός άρματος (ιδέα-μακέτα-σιδηροκατασκευή-γλυπτική,σκάλισμα-χάρτωμα-επιζωγράφιση), μέσω ειδικών προβολών και παρακολούθησαν από κοντά τα στάδια κατασκευής των αρμάτων. Στη συνέχεια συμμετείχαν στα Εργαστήρια Κατασκευών στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα  στο χώρο του  Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Τα παιδιά μυήθηκαν στην τέχνη της καρναβαλικής μικροκατασκευής και δημιούργησαν με την καθοδήγηση εξειδικευμένων έμπειρων καλλιτεχνών του εργαστηρίου τη δική τους μικροκατασκευή, την οποία και πήραν μαζί τους.

Οι μικροί και οι συνοδοί τους εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους από την έκθεση και τον ψυχαγωγικό και διαδραστικό χαρακτήρα της, καθώς και από το εκπαιδευτικό κομμάτι στο Καρναβαλικό Εργαστήρι.

Στο πρόγραμμα των Εκπαιδευτικών Εκδρομών έχουν συμπεριληφθεί πάνω από 50 σχολεία (νηπιαγωγεία και δημοτικά), ενώ ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και σχολεία εκτός νομού Αχαϊας όπως Γυμνάσια της Ζακύνθου και της Πρέβεζας. Στις εκπαιδευτικές εκδρομές υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 3.000 παιδιά.

Η έκθεση «18 χρόνια Καρναβάλι των Μικρών- Σαν Παραμύθι»  είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά (και Κυριακή) τις ώρες 10.00-14.00 και 17.00-20.00, ενώ τα πρωινά εκτός Σαββατοκύριακου δέχεται και οργανωμένες επισκέψεις από τα σχολεία, κατόπιν συνεννόησης. Δευτέρα κλειστά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr