Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Επιτυχέστατη έκρινε την φετινή παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού η Μαρία Κουρμπανά, σε δηλώσεις της στο thebest.gr

Επιτυχέστατη έκρινε την φετινή παρέλαση ...

Δεν έλειψαν τα προβλήματα όπως τα καπνογόνα και τα υπεράριθμα γκρουπ, φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο μέλλον

Ικανοποιημένη από το πώς κύλησε το τελευταίο σαββατοκύριακο του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού δήλωσε μιλώντας στο thebest.gr, η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεσμού Μαρία Κουρμπανά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ήταν ένα Καρναβάλι αξιοπρεπές με λίγα λεφτά, χωρίς προβλήματα. Είχαμε επίσης έσοδα όπως από τους χορηγούς αλλά και από τη λειτουργία του Καρναβαλικού κέντρου στην Αγορά Αργύρη. Θεωρώ ότι οι παρελάσεις τόσο του Σαββάτου το βράδυ όσο και η Μεγάλη της Κυριακής ήταν επιτυχείς, ιδιαίτερα της Κυριακής ήταν επιτυχέστατη με πολύ καλή ροή και ελάχιστα ενδιάμεσα κενά.

Η παρέλαση της Κυριακής ολοκληρώθηκε στην πλατεία Γεωργίου την ώρα που πέρασαν τα 3 άρματα των σοκολατοριχτών, ακριβώς στις 7 το βράδυ, έχοντας συνολική διάρκεια από τις 3 το μεσημέρι που ξεκίνησε, τις 4 ώρες.

Η δε παρέλαση του Σαββάτου είχε διάρκεια τρεις ώρες και ένα τέταρτο. Κατά το παρελθόν υπήρχαν χρονιές που η παρέλαση ξέφευγε πολύ σε διάρκεια και κούραζε τον κόσμο, με τη νυχτερινή να φτάνει να τελειώνει μετά τις 11 το βράδυ.

Επίσης μεγάλος αριθμός πληρωμάτων είχε ωραίες φορεσιές όπως οι αρλεκίνοι και πολλές ευφάνταστες κατασκευές. Θεωρώ ότι από τα 140 πληρώματα που είχαν δηλώσει συμμετοχή (δεν γνωρίζω πόσα ακριβώς τελικά παρέλασαν), το 60% από οπτικής πλευράς και καρναβαλικής αμφίεσης και θεάματος ήταν πάνω του μετρίου, με προσεγμένες στολές».

Ακόμα η κυρία Κουρμπανά επισήμανε ότι φέτος ο κόσμος ήταν περισσότερος τόσο από πλευρά θεατών όσο και συμμετεχόντων καρναβαλιστών.

Τα στοιχεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας για παράδειγμα κάνουν λόγο για αύξηση 15% της κίνησης των επισκεπτών που ήρθαν στην Πάτρα για το τελευταίο τριήμερο με το λεωφορείο, με την μεγαλύτερη κίνηση να παρατηρείται στις γραμμές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πύργο αλλά και τις εσωτερικές γραμμές του νομού όπως Αίγιο και Κάτω Αχαία.

Βέβαια από τις δύο φετινές παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού σύμφωνα με εκτιμήσεις και σχόλια πολλών, δεν έλειψαν τα προβλήματα όπως η χρήση καπνογόνων από πολλά μέλη γκρουπ, η παρέλαση καρναβαλιστών που κρατούσαν μπουκάλια με μαυροδάφνη και ποτό στα χέρια αλλά και η εικόνα «μπάχαλου» που έδειχναν κάποια πληρώματα, ιδίως τα πιο υπεράριθμα.

Αναφορικά με τα καπνογόνα και τη χρήση αλκοόλ την ώρα της παρέλασης η κυρία Κουρμπανά μας διευκρίνισε ότι υπάρχει ρητή αναφορά στον καρναβαλικό κανονισμό ότι απαγορεύονται και πως στα πληρώματα - παραβάτες επιβλήθηκαν «καρναβαλικές» ποινές.

Όσο για τα υπεράριθμα που υπολογίζονται σε πάνω από δέκα, οι αρχηγοί τους κλήθηκαν σε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή 15 Μαρτίου με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης-Καρναβάλι Πάτρας Χ. Καρκούλια και εμφανίστηκε μόνο ένας εκπρόσωπος που ήταν μία κοπέλα.

«Αυτή η συμπεριφορά δείχνει όχι μόνο μία απαξίωση του Πατρινού Καρναβαλιού αλλά και μία αδιαφορία καθώς κι ότι οι αρχηγοί αυτών των γκρουπ προφανώς κάνουν άλλη δουλειά…μέσα στο καρναβάλι. Είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των υπεράριθμων.

Απ’ όσο παρατηρήσαμε στα πληρώματα αυτά υπήρχαν πολλά νέα παιδιά, οικογένειες και μικρά παιδιά που ήθελαν να τρέξουν, να χορέψουν, να το ευχαριστηθούν που έβγαιναν στην παρέλαση κι όμως κάποιοι από αυτούς που οργάνωναν και συντόνιζαν αυτά τα γκρουπ δεν τους άφηναν.

Εμείς ως Καρναβαλική επιτροπή τους λέγαμε  να μην κάνουν αλυσίδα και η απάντηση που παίρναμε ήταν ότι “εκτελούσαν εντολές”!»,τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κουρμπανά αφήνοντας σαφείς αιχμές και για φαινόμενα κερδοσκοπίας που κρύβονται πίσω από γκρουπ τέτοιας μαζικότητας.

Το μεγαλύτερο γκρουπ φέτος σε αριθμό που παρέλασε τελευταίο πριν από τα άρματα με τις σοκολάτες και στην κυριολεξία περνούσε μπροστά από τους θεατές πάνω από ένα τέταρτο, είχε κοντά στα 4.000 άτομα! Το γκρουπ αυτό όπως ανέφερε η κυρία Κουρμπανά ήταν το Tichu.

Τέλος η καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Κουρμπανά αναφέρθηκε και στο περιβόητο πλήρωμα «Άσπρο Μαύρο» που έχει εξελιχθεί κι αυτό σε υπεράριθμο. «Το γκρουπ αυτό ξεκίνησε από τον αείμνηστο Σωτήρη Μιχαλόπουλο και πλέον κοντεύει να αλλάξει χαρακτήρα καθώς έχει φτάσει στο σημείο να μπαίνει ο καθένας.

Φέτος ήταν υπεράριθμο ενώ άναψε μέχρι και καπνογόνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr