Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Η απάντηση του Καρναβαλικού Οργανισμού στον Ανδρέα Τζουραμάνη: Εσείς προτείνστε μόνο το μεγαλύτερο λουκούμι!

Η απάντηση του Καρναβαλικού Οργανισμού σ...

Σχετικά με την ερώτηση του δημοτικού συμβούλου

Σχετικά με την ερώτηση του δημοτικού σύμβουλου και επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Πάτρας» Ανδρέα Τζουραμάνη, από τον Καρναβαλικό Οργανισμό του Καρναβαλιού γίνονται γνωστά τα εξής:

Η παράταξη του κου Τζουραμάνη, παρότι συμμετέχει στο Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», αποδεικνύεται ότι δεν είναι ενημερωμένη για τις πρωτοβουλίες που λήφθηκαν και τον τρόπο που υλοποιήθηκαν στη φετινή διοργάνωση. Και αυτό γιατί η παράταξη απείχε συστηματικά από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Παρόλα αυτά θα επανέλθουμε και θα θυμίσουμε τα εξής:

Το Πατρινό Καρναβάλι του 2013 φέτος προωθήθηκε και προβλήθηκε με δυναμικό τρόπο εκτός Πατρών σε πληθώρα ΜΜΕ της Αθήνας και όλης της Ελλάδας. Στη φετινή διοργάνωση ήλθαν μετά από πολλά χρόνια 20 Ρώσοι αρχισυντάκτες των σημαντικότερων ΜΜΕ της χώρας, μια Κινέζα δημοσιογράφος του κρατικού κινέζικου τηλεοπτικού καναλιού CCTV, κατόπιν συνεργασιών και κοινών πρωτοβουλιών με άλλους φορείς που είχε η Κοινωφελής Επιχείρηση.

Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ντοκιμαντέρ για το Πατρινό Καρναβάλι του καταξιωμένου και ιδιαίτερα γνωστού σε πανελλήνια κλίμακα Πατρινού σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη, το οποίο ήδη προβλήθηκε στην ΕΤ1 και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την προβολή του  θεσμού.

Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε χώρος αναφοράς του Πατρινού Καρναβαλιού, το Καρναβαλικό Κέντρο στην Αγορά Αργύρη, που προσέλκυσε έναν τεράστιο αριθμό επισκεπτών τόσο με την  έκθεση που φιλοξενεί όσο και με την πώληση των αναμνηστικών προϊόντων και με τις λοιπές δραστηριότητές του, ενώ θα παραμείνει ενεργό και εκτός καρναβαλικής περιόδου.

Για πρώτη φορά με τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, αυτού των Εκπαιδευτικών Εκδρομών εξασφαλίστηκε η σημαντική συμμετοχή πολλών σχολείων εκτός Πατρών.

Στο πλαίσιο των καρναβαλικών ανταλλαγών με άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού φέτος στο Καρναβάλι των Μικρών συμμετείχαν καρναβαλικές αντιπροσωπείες από Λεμεσό και Ζάκυνθο, ενώ το τελευταίο διήμερο στις εκδηλώσεις μας συμμετείχαν αντιπροσωπεία από το Καρναβάλι του Σαβιάνο της Ιταλίας και η Φιλαρμονική της Ζακύνθου. Στο ίδιο πλαίσιο δική μας αντιπροσωπεία ταξίδεψε στο Πίκολο Καρναβάλι της Ζακύνθου.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας του φετινού Καρναβαλιού αναπτύχθηκε με πολλούς τρόπους και εκφράστηκε με τη διοργάνωση για πρώτη φορά αιμοδοσίας προς τιμή του άδικα χαμένου Φάνη Κολλιόπουλου, με τη διάθεση του 20% των εσόδων από την Carnival Card για την στήριξη της Τράπεζας Τροφίμων του Δήμου Πατρέων, αλλά και με το κάλεσμα της Κοινωφελούς με την εκδήλωση «Δώσε το παρόν και εσύ φίλε καρναβαλιστή» με πολύ σημαντική ανταπόκριση και συμμετοχή πολιτών που συγκέντρωσαν ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια κλπ συμμετέχοντας στην φιλανθρωπική εκδήλωση του Δήμου Πατρέων, της Ιεράς Μητρόπολης και του Επιμελητηρίου Αχαϊας.

Σχετικά με τα στοιχεία της λαϊκής παράδοσης που ανέδειξε, ολόκληρο το δρώμενο της Τσικνοπέμπτης που ετοίμασε η Κοινωφελής Επιχείρηση και που για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια επεκτάθηκε εκτός της Άνω Πόλης και στην Κάτω Πόλη μέχρι το Μώλο της Αγίου Νικολάου, παρουσίασε στοιχεία της λαϊκής παράδοσης, ενώ πολλά ήταν τα δρώμενα που εξέπεμψαν το λαϊκό χαρακτήρα της Αποκριάς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι φέτος αφιερώσαμε στο Καρναβαλικό Κέντρο ειδική αίθουσα για τη σύνδεση του Καρναβαλιού με τον Καραγκιόζη, καθώς και την ένταξη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της ευέλικτης παράστασης-καρναβαλικής σάτιρας «Επί του πλατίσκαλου».

Όσον αφορά σε εκδηλώσεις στους πρώην καποδιστριακούς δήμους, η Κοινωφελής απηύθυνε κάλεσμα στις δημοτικές ενότητες και στους πολιτιστικούς συλλόγους και είχε ανταπόκριση από τη Δημοτική Κοινότητα Νότιου Τομέα όπου και πραγματοποιήσαμε από κοινού παιδικό αποκριάτικο χορό στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ανθείας. Η Κοινωφελής Επιχείρηση, με δεδομένα τα στενά οικονομικά περιθώρια, όπου υπάρχει ανταπόκριση και ενδιαφέρον του κόσμου θα στέκεται αρωγός και υποστηρικτής ανάλογων πρωτοβουλιών.

Τέλος όσοι θέλουν το καλό του Πατρινού Καρναβαλιού πρέπει και να το αποδεικνύουν στηρίζοντάς το έμπρακτα. Ο κ. Τζουραμάνης παρότι ο φετινός προϋπολογισμός ήταν στο 1/3 του περσινού και στο 1/5 από τότε που ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή, δεν τον ψήφισε με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και το σχέδιο δράσης, το οποίο επίσης δεν ψήφισε. Και αν η ψήφος του ήταν καθοριστική, πολύ απλά δεν θα είχαμε φέτος Πατρινό Καρναβάλι.

Τέλος για το καλό του Πατρινού Καρναβαλιού, θα πρέπει οι προτάσεις να κατατίθενται στο πλαίσιο του Δ.Σ. και της λειτουργίας του κατά την προετοιμασία της διοργάνωσης και όχι με τη μορφή ερωτημάτων κατόπιν εορτής. Όταν κλήθηκε ο κος Τζουραμάνης να καταθέσει τις προτάσεις του στον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, η μόνη πρόταση που έγινε εκ μέρους της παράταξης ήταν η δημιουργία του μεγαλύτερου λουκουμιού στον κόσμο κατά την περίοδο του Καρναβαλιού, με στόχο να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες.

Το Πατρινό Καρναβάλι, κόσμημα και καύχημα της πόλης, έχει την ανάγκη όλων μας. Και όλοι μας, είτε απλοί πολίτες είτε από υπεύθυνες θέσεις οφείλουμε να το στηρίξουμε εμπράκτως.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr