Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Εντυπωσίασε και σάρωσε τα βραβεία το γκρουπ Medusa στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι-Δείτε φωτό

Εντυπωσίασε και σάρωσε τα βραβεία το γκρ...

Ένας από τους αρχηγούς του, ο Πάρης Λαλιώτης είναι διακοσμητής εσωτερικών χώρων

Τις εντυπώσεις, τα βλέμματα θαυμασμού των θεατών αλλά και τα κορυφαία βραβεία κέρδισε στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι το γκρουπ 86 με τον τίτλο Medusa.

Επρόκειτο πραγματικά για μία ευφάνταστη και ασυνήθιστη δημιουργία που παρά το μαύρο χρώμα της στολής, ήταν ιδιαίτερα καρναβαλική και καλλιτεχνική.

Το συγκεκριμένο γκρουπ είχε μία μεγάλη κατασκευή όπου μία γυναίκα με μάσκα και μαύρους σωλήνες για μαλλιά και στις πτυχώσεις του κοστουμιού, η οποία προφανώς συμβόλιζε τη μέδουσα, τραβούσε με τα χέρια μαύρα σκοινιά και κινείτο με έναν ειδικό μηχανισμό-έλασμα μπρος πίσω.

Στα σκοινιά ήσαν δεμένοι μπροστά ημίγυμνοι άνδρες που παρέπεμπαν σε στρατιώτες ή άλογα. Η όλη δημιουργία που χρειάστηκε πάνω ένα μήνα για να φτιαχτεί και χωρίς καθόλου υποστήριξη από πλευράς του Δήμου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο συναρχηγός Αλέξιος Γεωργιόπουλος, δεν τέλειωνε εδώ καθώς περιελάμβανε και έναν περιστρεφόμενο μηχανισμό με τέσσερις ακροβάτες στα λευκά.

Το βασικό υλικό της πρωτότυπης και "υποβλητικής" πραγματικά κατασκευής ήταν σωλήνες ύδρευσης.

Αρχηγοί του γκρουπ 86, σύμφωνα με τα στοιχεία και την λίστα των γκρουπ της Κοινωφελούς Επιχείρησης-Καρναβάλι Πάτρας, είναι οι κύριοι Πάρης Λαλιώτης και Αλέξιος Γεωργιόπουλος.

Ο κ. Παρασκευάς (Πάρης) Λαλιώτης, απ’ όσο είδαμε, ασχολείται επαγγελματικά με την διακόσμηση και μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι μία από τις δουλειές του ήταν η μελέτη και η εσωτερική διακόσμηση της Ξυλεμπορικής ΑΕ στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα. Επίσης έχει επιμεληθεί τη διακόσμηση του καφέ-espresso bar Συν Πλην του Νίκου Βεντούρα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, η Μαρία Κουρμπανά, καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού, «το γκρουπ Medusa πράγματι σάρωσε. Πέρα από το άρμα τους που πήρε το 1ο βραβείο, θεωρώ ότι η στολή τους και το όλο θέαμα που προσέφεραν πέρα από καρναβαλικό ήταν και εξαιρετικά καλλιτεχνικό και διέθετε μία θεατρικότητα».

Είναι αξιοσημείωτο ότι η συγκεκριμένη δημιουργία προβλήθηκε μεταξύ άλλων και στα τηλεοπτικά πλάνα και ρεπορτάζ για το φετινό Πατρινό Καρναβάλι που έπαιξαν τα δελτία των Αθηναικών καναλιών.

Να θυμίσουμε ότι η «Medusa» εκτός από το 1ο βραβείο άρματος κέρδισε και το 1ο καλλιτεχνικής αμφίεσης, το 1ο βραβείο μικροκατασκευών παρέλασης, το 1ο καλλιτεχνικού καπέλου, το 2ο αξεσουάρ και το 1ο βραβείο για τη συνολική παρουσία ως γκρουπ στην παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού.

*Τέλος να αναφέρουμε ότι δυστυχώς στην μετάδοση της ΕΡΤ, την Κυριακή το μεσημέρι, όταν περνούσε αυτό το γκρουπ, δεν ακούσαμε την παραμικρή πληροφορία από τους δύο παρουσιαστές.

Το μόνο που ειπώθηκε ήταν ότι είχαν μείνει άφωνοι, "speechless", για την ακρίβεια, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε!

ΤΑΚΗΣ Γ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr