Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Διαμαρτύρονται οι Φίλοι του Πατρινού Μπουρμπουλιού ότι ο Δήμος "κατεδαφίζει" τον ιστορικό αυτό χορό

Διαμαρτύρονται οι Φίλοι του Πατρινού Μπο...

Σε επιστολή τους κάνουν λόγο για κατάντια, διασυρμό και κακοποίηση του θεσμού

Επιστολή-Ανακοίνωση προς τα Μέσα Ενημέρωσης απέστειλε ο Όμιλος Φίλων Πατρινού Μπουρμπουλιού εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που ο Δήμος Πατρέων μεταχειρίζεται και αντιμετωπίζει τον ιστορικό αυτό θεσμό και μοναδικό χορό της Αποκριάς.

Η επιστολή που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ομίλου Ιωάννη Φλέσσα έχει ως εξής,

«Με ιδιαίτερη λύπη και οργή αναγκαζόμαστε για μία ακόμα χρονιά να καταγγείλουμε τον εμπαιγμό και κυρίως τον διασυρμό του μοναδικού αυθεντικού δημιουργήματος και μυσταγωγικού πρεσβευτή του Πατρινού καρναβαλιού εντός και εκτός Ελλάδος, του θεσμού των Μπουρμπουλιών.

Είναι γνωστό ότι η προηγούμενη Δημοτική αρχή με το πρόσχημα της «στατικότητας» του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων της Πάτρας εκθρόνισε το θρυλικό χορό των Μπουρμπουλιών από το φυσικό του χώρο και τον στρίμωξε στα υπόγεια του Αρσακείου και τον καταδίκασε σε διαρκή επαιτεία και αναζήτηση χώρου.

Την ίδια μεταχείριση φρόντισε να περιποιήσει στο θεσμό με την Πανελλήνια εμβέλεια και αποδοχή και η νέα δημοτική αρχή του κ. Δημαρά υποβαθμίζοντας συστηματικά και όπως αποδεικνύουν τα πράγματα ηθελημένα και σκόπιμα το θεσμό.

Έτσι μετά την περυσινή «εξορία» των Μπουρμπουλιών στην Ακτή Δυμαίων και τον περιορισμό του αριθμού των εκδηλώσεων, φέτος επέλεξε να τον «φορτώσει» στα παλαιά γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας για να τον ξεφορτωθεί ως δέμα ασυνόδευτο και ανεπιθύμητο για την «αισθητική» και την «φιλοσοφία» της Δημοτικής αρχής και των συνεργατών της στο καρναβάλι.

Και φθάσαμε στην κατάντια να διανέμονται και αναρτώνται αφισέτες για τις μόλις 4 όλες και όλες εκδηλώσεις την Δευτέρα 11-3-2013 δηλαδή μετά την πραγματοποίηση των 2 πρώτων χορών την Παρασκευή 8/3/2013 και την Κυριακή 10/3 για να αναμείνουν η Τετάρτη 13/3 και η Παρασκευή 13/3/2013.

Αν αυτό δεν λέγεται κατάντια και κακοποίηση του θεσμού ας μας πει ο κ. Δήμαρχος την κατάλληλη λέξη για να αυτοπροσδιορίσει την ανεύθυνη συμπεριφορά του απέναντι στην ιστορική Καρναβαλική Παρακαταθήκη της πόλης της Πάτρας που ανενδοίαστα κατεδαφίζει.

Πέρσι του ζητήσαμε να συνέλθει και να σεβαστεί το θεσμό.

Φέτος του ζητάμε να απέλθει οικειοθελώς και αξιοπρεπώς πριν κατεδαφίσει τα πάντα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr