Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Εντυπωσίασε το ντοκιμαντέρ για το Πατρινό Καρναβάλι στην Αγορά Αργύρη

Εντυπωσίασε το ντοκιμαντέρ για το Πατριν...

Σκηνοθέτησε ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Καρναβαλικού Κέντρου στην Αγορά Αργύρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη προβολή του 55λεπτου ντοκιμαντέρ για το Πατρινό Καρναβάλι, που σκηνοθέτησε ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης και αποτελεί παραγωγή της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας».

Στο ντοκιμαντέρ επιχειρείται μια ολοκληρωμένη καταγραφή όλων των δράσεων και των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, και δίνεται μια συγκροτημένη και αντιπροσωπευτική εικόνα του κατασκευαστικού μέρους που συντελείται στο Καρναβαλικό Εργαστήρι για τα άρματα και τις κατασκευές του Δήμου και στις αποθήκες του ΑΣΟ για τα πληρώματα.

Πρόκειται για μια εκλεκτή παραγωγή, που θα αποτελέσει από εδώ και στο εξής ένα χρήσιμο εργαλείο για την προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού και εκτός τοπικών συνόρων. Ο κινηματογραφικός φακός χαϊδεύει με ευαισθησία τις πτυχές του Πατρινού Καρναβαλιού από την προετοιμασία του μέχρι την υλοποίησή του εκπέμποντας την ουσία, το περιεχόμενο, το συναίσθημα, τη συγκίνηση, το μεράκι, τη γοητεία, την ανατροπή, το χιούμορ, τη σάτιρα, τον κόπο, την εθελοντική προσφορά  και το εφήμερο που συνυπάρχουν με τη μορφή ενός ανεπανάληπτου, ακαταμάχητου, ολοζώντανου  και εκρηκτικού κράματος στο Πατρινό Καρναβάλι.

Παράλληλα δίνεται μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη εικόνα του Πατρινού Καρναβαλιού που αναδεικνύει τόσο την επαγγελματική δουλειά που γίνεται στον τομέα της οργάνωσής του όσο και τον αυθορμητισμό και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων καρναβαλιστών. Μιλούν με παρεμβάσεις τους υπεύθυνοι της οργάνωσης, καλλιτέχνες-κατασκευαστές των αρμάτων, καλλιτέχνες-δημιουργοί, τεχνίτες  που εμπλέκονται στη δημιουργία των στολών, των κατασκευών, των αρμάτων, εκπρόσωποι των πληρωμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού και καρναβαλικών συλλόγων, μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, εθελοντές, υπεύθυνοι διάφορων ιστορικών ενοτήτων της διοργάνωσης όπως τα Μπουρμπούλια, το Καρναβάλι των Μικρών, η Τσικνοπέμπτη και πολλοί καρναβαλιστές.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ αναδεικνύεται η φυσιογνωμία και  ο χαρακτήρας του Πατρινού Καρναβαλιού όπως με το πέρασμα του χρόνου αποκρυσταλλώθηκαν υπαγορευόμενα από την κουλτούρα της πόλης και την ανεξίτηλη εγγραφή του Καρναβαλιού στο DNA των Πατρινών.

Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται καθημερινά στο Καρναβαλικό Κέντρο για τους επισκέπτες, ενώ θα προβληθεί και από την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr