Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Οι τράπεζες θα αποπληρώσουν 61 δισ. από τα ειδικά δάνεια στην ΕΚΤ

Οι τράπεζες θα αποπληρώσουν 61 δισ. από ...

Λιγότερα των προσδοκιών

Οι τράπεζες της ευρωζώνης θα αποπληρώσουν μικρότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις ποσό από τα ειδικά δάνεια (LTRO) που είχαν λάβει από την ΕΚΤ. Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, 356 τράπεζες θα αποπληρώσουν 61,1 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων σε δημοσκόπηση του Reuters για 130 δισ. ευρώ από το δεύτερο δάνειο.

Συνολικά 800 τράπεζες είχαν αντλήσει ρευστότητα από την ΕΚΤ τον Φεβρουάριο του 2012.

Η ΕΚΤ έχει χορηγήσει περισσότερα από 1 τρισ. ευρώ σε δύο πράξεις 3ετούς χρηματοδότησης, σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Φεβρουάριο του 2012, με στόχο να αποφευχθεί φαινόμενο πιστωτικής ασφυξίας (credit crunch).

Τον περασμένο μήνα οι τράπεζες είχαν αποπληρώσει 137,2 δισ. ευρώ από την πρώτη πράξη χρηματοδότησης, περισσότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις.

Τα στοιχεία της ΕΚΤ οδηγούν στην εκτίμηση ότι η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε επαρκή επίπεδα και ότι ο ρυθμός ανάρρωσης του τραπεζικού συστήματος θα παραμείνει χαμηλός με ενισχυμένη την τάση για τοποθέτηση σε αξίες που θεωρούνται «ασφαλέστερες».

Πάντως η είδηση ότι οι τράπεζες θα αποπληρώσουν μικρότερο ποσό δανείων προκάλεσε υποχώρηση σε χαμηλό έξι εβδομάδων των αποδόσεων των των γερμανικών ομολόγων. Το διετές γερμανικό ομόλογο υποχωρούσε 4 μονάδες βάσης στο 0,11%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά