Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ντάνιελ Ντέι Λιούις-«Όπως δεν θα ήθελα να είμαι σκλάβος κανενός, έτσι δεν θα ήθελα να είμαι και αφέντης»

Ντάνιελ Ντέι Λιούις-«Όπως δεν θα ήθελα ν...

Δήλωσε ο εκλεκτός ηθοποιός που ήρθε προχθές στην Αθήνα για την φιλανθρωπική πρεμιέρα του φιλμ «Λίνκολν»

Καταχειροκροτούμενος και μέσα σε μια ζεστή σινεφίλ ατμόσφαιρα (με 1.500, περίπου, άτομα να έχουν απολαύσει μόλις την τελευταία του ταινία, «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπερκ) ο δυο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Ντάνιελ Ντέι Λιούις βρέθηκε την Τρίτη 22/1/2013 στην Αθήνα για να μοιραστεί με το Ελληνικό κοινό λίγη από την κινηματογραφική του λάμψη.

Η αποκλειστική φιλανθρωπική προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας «Λίνκολν», στην οποία ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις στο ρόλο ενός εκ των σημαντικότερων προέδρων στην ιστορία της Αμερικής, του 16ου Προέδρου της Αμερικανικής ιστορίας Αβραάμ Λίνκολν, πραγματοποιήθηκε στο Παλλάς από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, την 20th Century Fox (ο Ελληνοαμερικανός Τζιμ Γιαννόπουλος ήταν εδώ) και την Odeon, σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για το Πρότυπο Κέντρο "Πόρτα Ανοιχτή" της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απροσδόκητη και η προβολή γέμισε ασφυκτικά, με τους θεατές να αγκαλιάζουν και να επικροτούν τόσο τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, όσο και την αριστουργηματική απόδοση ενός πολύ δύσκολου ρόλου, από έναν εκ των πλέον χαρισματικών καλλιτεχνών του παγκόσμιου σινεμά.

Ο ηθοποιός, εμφανώς ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου για το τελευταίο του κινηματογραφικό έργο, συνομίλησε με το κοινό, τόσο για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τα ευαίσθητα θέματα ηθικής που απασχολούν εξίσου τον ίδιο αλλά και την ταινία, όσο και για τη σχέση του με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά και για το εξαιρετικά σημαντικό, ανιδιοτελές, έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Τον Ντέι Λούις παρουσίασε στο κοινό η πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών κυρία Δάφνη Οικονόμου, επισημαίνοντας την προσήλωση και αφοσίωσή του στο έργο της Εταιρίας, ένα έργο το οποίο πραγματοποιείται με πολύ κόπο και αγάπη.

Στην προβολή της ταινίας βρισκόταν μεταξύ άλλων και ο ελληνικής καταγωγής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 20th Century Fox, κ. Τζιμ Γιαννόπουλος.

Τα παιδιά μάλιστα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών είχαν ετοιμάσει κι ένα θεατρικό για τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο οποίος φωτογραφήθηκε μαζί τους και έδειξε ιδιαίτερα συγκινημένος.

 

Σύνοψη της ταινίας

Η ταινία παρακολουθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες της ζωής ενός από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, του Αβραάμ Λίνκολν.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις σε ένα συναρπαστικό θρίλερ, που εξετάζει τη σύγκρουση ανάμεσα στον Λίνκολν και τους ισχυρούς άνδρες του υπουργικού συμβουλίου του, στην προσπάθειά του να τερματίσει την πιο αιματοβαμμένη σύγκρουση της χώρας, τον Εμφύλιο Πόλεμο, και ν’ αλλάξει τον ρου της ιστορίας βάζοντας τέλος στη δουλεία και επαναφέροντας την Ένωση της Αμερικής.

Η ταινία «Λίνκολν» κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, από την Odeon. Στην Πάτρα (Ster cinemas) δυστυχώς δεν ήρθε σήμερα η ταινία. Ας ελπίσουμε το φιλμ που διεκδικεί 12 Όσκαρ να αρχίσει να προβάλλεται έστω από την άλλη εβδομάδα.

Με τον Ελληνοαμερικανό επικεφαλής της Fox, Τζιμ Γιαννόπουλο.

Με τον Ελληνοαμερικανό επικεφαλής της Fo...

Με τον Ελληνοαμερικανό επικεφαλής της Fox, Τζιμ Γιαννόπουλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture