Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ανέκδοτες φωτογραφίες του παγκοσμίου συμβόλου, του Τσε Γκεβάρα θα εκετεθούν στο "Περί τεχνών" της Πάτρας

Ανέκδοτες φωτογραφίες του παγκοσμίου συμ...

Η έκθεση με τίτλο "Ως σύγχρονος Προμηθέας" εγκαινιάζεται αυτή την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου

Αυτή την  Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 20.30, η Λέσχη Κινηματογράφου Πάτρας εγκαινιάζει στο Κέντρο Πολιτισμού «Περί τεχνών» στην οδό Αράτου και Κανακάρη στην Πάτρα την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ως σύγχρονος Προμηθέας…».

Οι φωτογραφίες της θρυλικής μορφής του Τσε Γκεβάρα, που οι περισσότερες είναι ανέκδοτες και κάποιες ελάχιστες γνωστές, προέρχονται από τους φωτογράφους    Osvaldo και Roberto Salas από το «Ινστιτούτο της Ελευθερίας της Κούβας» στην Αβάνα. Οι φωτογραφίες αφορούν την ζωή του Τσε στην Κούβα στα έτη 1960 έως 1964.

Την έκθεση θα προλογίσει η κυρία Κωνσταντίνα Κουλουμπή, ιατρός.

Η μνήμη της μεγάλης επαναστατικής μορφής του Γκεβάρα στην 45η επέτειο του θανάτου του, είναι ο ταπεινός φόρος τιμής από τους καλλιτέχνες του φακού που έχουν διασώσει για όλον τον κόσμο αυτή την εικόνα. Ένας τρόπος να διαιωνίσουν ένα σύμβολο που είναι σημαία των επαναστατών και των προοδευτικών ανθρώπων του κόσμου.

Ο Πατρινός, και βραβευμένος συγγραφέας, Χρήστος Τσαντής αναφέρει πως: «Ένας σύγχρονος Προμηθέας πήρε τη θέση του -όσο κι αν δεν ήταν ποτέ αυτή η επιδίωξή του- πλάι στις μεσσιανικές μαρτυρικές μορφές που έδωσαν το πολυτιμότερο από τα αγαθά, την ίδια την ζωή τους, στο βωμό του αιώνιου πολέμου ενάντια στην αδικία απ’ όπου κι αν εκείνη πηγάζει.

Σπέρνει και σήμερα  χαμόγελα και ελπίδα στις νεανικές ψυχές -ανεξάρτητα από ηλικία- καυτηριάζει και τρομάζει τους τυράννους με όποιο μανδύα κι αν ντύνονται κάθε φορά  «είτε φορούν ιεροεξεταστικές τηβέννους και χλαμύδες  είτε απλά αμπέχονα»  κατά πως λέει ο Μενέλαος Λουντέμης στον «Εξάγγελο».

Το όνομα του, Ερνέστο Τσε Γκουεβάρα, είναι πλέον το συνώνυμο της  Λευτεριάς...»

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Ιανουαρίου 2013.

Ώρες λειτουργίας : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 10:00-14:00 & 18:00-21:00

Τετάρτη & Σάββατο : 10:00-14:00

Κυριακή & Δευτέρα : κλειστά.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture