Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δυο πόρτες έχει η ζωή...

Δυο πόρτες έχει η ζωή...

της Άννας - Μαρίας Ρογδάκη

Χαμός γίνεται.. και ο χρόνος τρέχει για να μας φέρει την κατεξοχήν γιορτή χαράς που είναι τα Χριστούγεννα.. Χαράς; Χμμμ!!! Τέλος πάντων…

Όχι, δε θέλω τέλος πάντων, δε θα τα ισοπεδώσουμε όλα.. Τα Χριστούγεννα είναι χαρά… Υπάρχουν βέβαια κάτι μικρολεπτομέρειες που δε μας αφήνουν να χαρούμε αλλά υπάρχουν δύο πλευρές.. Πρέπει όλοι να το καταλάβουμε και να αποφασίσουμε με ποια θα είμαστε..

Υπάρχει η πλευρά του ρεαλισμού και όλων αυτών που δυστυχώς βλέπουν τη ΔΕΗ που έχει βγει «παγανιά»
για να στερήσει το ρεύμα από τους φτωχούς ..χρονιάρες μέρες, βλέπουν τις τράπεζες, την εφορία, τη σχεδόν νεκρή αγορά… Βλέπουν βέβαια ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν 
«βολεμένοι», αλλά δυστυχώς όχι αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δικαίως θα απολυθούν και θα ριχτούν στην πυρά, σαν εξιλαστήρια θύματα κακών πολιτικών και πουλημένων συνειδήσεων.. Βλέπουν τη δικαιοσύνη να εξακολουθεί να είναι τυφλή, αλλά τώρα τελευταία να προσπαθούν να την κάνουν και σιωπηλή, ως κωφάλαλη!! Βλέπουν τους φόρους να μεγαλώνουν, το πορτοφόλι τους να μικραίνει, να εξαφανίζεται και μια σπουδαία Χώρα να χάνει την αξιοπρέπειά της..

Υπάρχει όμως και η πλευρά του Υπουργού Οικονομικών… 
Αυτή η πλευρά είναι τυφλή όπως η δικαιοσύνη, αλλά πολύ φοβάμαι ότι μάλλον είναι και λιγάκι πώς να το πούμε… αργή; αργόστροφη; Πάντως σύμφωνα με αυτή την πλευρά όλα βαίνουν καλώς.. Είμαστε σε τροχιά ανάπτυξης, η Χώρα μας γνωρίζει πρωτοφανείς συνθήκες ευημερίας, έχουμε υποδομές και σίγουρα δε θα πεινάσουμε, εφόσον μπορούμε να ανασύρουμε εκείνα τα χρήματα που έχουμε κρυμμένα στα στρώματα, τα σεντούκια και τις καταπακτές… Όλες οι θυσίες πρέπει να γίνουν για το αύριο της Ελλάδας.. Και οι Έλληνες έχουν λόγο να χαμογελούν..

Όλο το βράδυ μου ερχόταν στο μυαλό.. δυο πόρτες έχει η ζωή….. δύο πλευρές.. Ποια να ακολουθήσω; Καμία.. Αποφάσισα να δημιουργήσω στο μυαλό μου μια νέα πλευρά.. Αυτή που βλέπει την πραγματικότητα και θλίβεται, αλλά ελπίζει σε κάτι καλύτερο.. Βέβαια δεν έχει σημασία ουσιαστικά τι νιώθουν οι πολίτες αυτής της ταλαίπωρης Χώρας.. Σημασία έχει ν’ αντέξουμε αλλά και ίσως να θυμηθούμε ότι στη δημοκρατία, οι πολίτες αποφασίζουν. Και να αποφασίσουμε…. Κάτι που θα μας δώσει λόγους να χαμογελάμε στο μέλλον.. Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν να ευχηθούμε πάνω από όλα ΥΓΕΙΑ. Και γιατί είναι πολύτιμη αλλά και γιατί είναι πλέον πολύ, πολύ, ακριβή. ΕΛΠΙΔΑ, γιατί χωρίς αυτή πάμε χαμένοι και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αληθινή.. και όχι …γιαλαντζί!!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις