Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι μόνο η αρχή... - Έρχονται αλλες 25.000 απολύσεις στο Δημόσιο

Οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι μόνο η αρχή...

Επεκτείνεται το μέτρο της διαθεσιμότητας

Οι 2.000 δημοτικοί υπάλληλοι φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν ήδη βάλει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση την άμεση αποχώρηση, μέσω διαθεσιμότητας, άλλων 25.000. Παράλληλα επιμένουν να υπάρχει ρητή διαβεβαίωση στη συμφωνία ότι κάποιοι από αυτούς δεν θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.

Εντός της επόμενης χρονιάς το μέτρο της διαθεσιμότητας θα επεκταθεί στο σύνολο των υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως γράφει το "Πρώτο Θέμα". Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα, στις αρχές του 2013 ομάδες εργασίας κρατικών υπαλλήλων, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, θα ξεκινήσουν την αξιολόγηση των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα κατά την προτεινόμενη διαδικασία από την Ομάδα Δράσης (Task Force), υπό τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.


■ Οι συγκεκριμένες ομάδες εργασίας πρόκειται να αξιολογήσουν, κατ’ αρχάς, το διοικητικό προσωπικό στους μεγάλους δήμους της χώρας ξεκινώντας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, στον σχεδιασμό ενός μικρού και ευέλικτου κράτους έχει διαπιστωθεί πως οι δύο δήμοι έχουν υπεράριθμους υπαλλήλους, με πρώτο τον δήμο της πρωτεύουσας, του οποίου υπολογίζονται στις 10.000.

■ Το μη εκπαιδευτικό προσωπικό στα πανεπιστήμια θα κληθεί να αξιολογηθεί από το ΑΣΕΠ, ιδιαίτερα οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, ενώ αναμένεται να σταματήσουν να ανανεώνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αντίστοιχες διαρθρωτικές κινήσεις ήδη εξετάζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια).

■ Στον χώρο της Υγείας οι διοικητικοί υπάλληλοι θα αξιολογηθούν, ενώ αναγνωρίζεται πως το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ήδη περιορισμένο και υπάρχουν ελλείψεις. Διαδικασία αξιολόγησης προβλέπεται να εφαρμοστεί και στους εργαζομένους σε υπουργεία, αν και στην περίπτωση αυτή δεν σχεδιάζονται διαθεσιμότητες, καθώς ο αριθμός τους έχει ήδη περιοριστεί σημαντικά.  

Από τους συνολικά 25.000 υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπολογίζεται πως μόνο 5.000 θα προέλθουν από οργανισμούς που είτε συγχωνεύονται, είτε καταργούνται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις