Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών
Η Ελλάδα διαθέτει το χειρότερο πλαίσιο για την προώθηση επενδυτικών σχεδίων σε μια λίστα 34 χωρών παγκοσμίως, μάλιστα βρίσκεται κάτω και από την Γκάνα, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε η ΟΕΣΥΝΕ (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών) σε συνεργασία με το Kauffmann Foundation και τη συμβουλευτική εταιρεία Μonitor Group, σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον.
Βασικός στόχος της έρευνας ήταν να συγκεντρώσει τις απόψεις των επιχειρηματιών σχετικά με το κατά πόσον είναι ευνοϊκό το περιβάλλον για την προώθηση και υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας και όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των ερωτώμενων η Ελλάδα συγκέντρωσε το χειρότερο βαθμό (46,2) στο σύνολο των 34 χωρών και βρέθηκε κάτω από τη Βενεζουέλα, την Ουκρανία, την Γκάνα κ.λπ.
Κατά τη διενέργεια της έρευνας οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για το κατά πόσον ισχύουν στη χώρα τους οι παράγοντες που θεωρούνται πρωταρχικοί για την προώθηση του επιχειρείν, όπως η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, τα φορολογικά κίνητρα, η καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων και η ενστάλαξη επιχειρηματικής κουλτούρας στην κοινωνία.
Σχετικά με το αν υπάρχουν επαρκείς πηγές κεφαλαίου για την έναρξη ή την προώθηση μιας επιχειρηματικής ιδέας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 10% των ελλήνων επιχειρηματιών έδωσε θετική απάντηση και το 79% αρνητική, όταν το αντίστοιχο ποσοστό αρνητικών απαντήσεων διαμορφώθηκε στο 38% στη Λιθουανία, στην Τουρκία και τη Ρουμανία στο 45% και στη Γερμανία στο 32%.
Για το αν στις νέες και ανερχόμενες επιχειρήσεις στη χώρα μας παρέχονται φορολογικά κίνητρα, μόλις το 12% των ελλήνων ερωτώμενων απάντησε θετικά και αρνητικά το 83%, ένα από τα υψηλότερα αρνητικά ποσοστά μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών (Τουρκία 37%, Ηνωμένο Βασίλειο 57%, Ουκρανία 80% και Πολωνία 71%). Οσον αφορά το ερώτημα αν η ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα προσφέρει επαρκείς γνώσεις για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης και πάλι η συντριπτική πλειονότητα των ερωτώμενων απάντησε αρνητικά (79%) και μόλις το 9% θετικά.
Επίσης, με βάση τα στοιχεία της έρευνας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, λειτουργούν 725.000 ΜΜΕ και απασχολούν σχεδόν 2 εκατομμύρια εργαζομένους, δηλαδή περίπου το 85% των ελλήνων εργαζομένων.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










