Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Σαλάτα του Καίσαρα, με την αυθεντική σάλτσα!

Σαλάτα του Καίσαρα, με την αυθεντική σάλτσα!

Κατηγορία : Σαλάτες Νο19

Όλοι τη γνωρίζουμε και όλοι λίγο πολύ την έχουμε δοκιμάσει σε διάφορες παραλλαγές. Σήμερα θα δούμε την αυθεντική της συνταγή με τη σάλτσα αντζούγιας. Μη σας ξενίσει, είναι πεντανόστιμη!

Υλικά

1 μαρούλι πλυμένο και κομμένο όπως προτιμάμε

 

200γρ τριμμένη παρμεζάνα

 

350γρ κοτόπουλο ψητό κομμένο σε μπουκιές

 

Για τα κρουτόν

 

100 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

3 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα κομμένο σε κυβάκια του 1 εκ.

Για τη σάλτσα

 

100 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

5 - 6 φιλέτα αντζούγιας πλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

2 - 3 κουτ. σούπας ξίδι (κατά προτίμηση από λευκό κρασί)

2 κρόκοι αβγών (είτε ωμοί είτε βρασμένοι μελάτοι)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κρουτόν

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα, σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε να μη ροδίσει το σκόρδο και πικρίσει αλλά απλώς να αρωματίσει το λάδι. Προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού και τους σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά. Τους βγάζουμε από το τηγάνι, τους στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τους ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160, μέχρι να γίνουν τραγανοί και να ροδίσουν. Τους μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας και τους αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

 

Σάλτσα

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομογενές μείγμα.

 

Σύνθεση

Βάζουμε όλα υλικά μας μαζί σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste