Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Μυδοπίλαφο, το αγαπημένο!

Μυδοπίλαφο, το αγαπημένο!

Κατηγορία : Θαλασσινά Νο29

Λατρεμένη παραδοσιακή συνταγή για μύδια που φτιάχνεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας, κυρίως παραθαλάσσια. Ας δούμε μια εκδοχή της!

Υλικά

 

1 κιλό μύδια χωρίς το κέλυφος

1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι (νυχάκι ή καρολίνα)

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένη

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

3-4 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες

2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα

Ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ιδανικά λευκό)

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κρασί και τα βράζουμε σκεπασμένα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και κρατάμε και το ζουμί στην άκρη.

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ώσπου να γίνει διάφανο.

Σβήνουμε με το ζουμί από τα μύδια και προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο νερό αν χρειάζεται ώστε να είναι η αναλογία ρυζιού – υγρών 1 προς 2 (ή ότι αναγράφεται στη συσκευασία. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να πιει τα υγρά του. Λίγα λεπτά πριν να είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα και τα μύδια και τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε απαλά.  Σερβίρουμε ζεστό.

Tips

Αν θέλουμε κρατάμε κάποια μύδια με το κέλυφος βρασμένα για τη διακόσμηση του πιάτου.

Καλή απόλαυση!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste