Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Ζητούν 380.000 ευρώ από την καφετέρια "Πατρινό" για αναδρομικά μισθώματα!

Πάτρα: Ζητούν 380.000 ευρώ από την καφετ...

Η δικαστική απόφαση που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στον χώρο των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής

Ποσό… 380.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες της καφετέριας «Πατρινό» ύστερα από απόφαση του Εφετείου Πατρών που αναδρομικά αναπροσαρμόζει κατά… 110% το ενοίκιο για την μίσθωση του χώρου που στεγάζεται η καφετέρια, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα. Όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει βαθιά ανησυχία στον χώρο των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής καθώς για πρώτη φορά στην Πάτρα τον τελευταίο  καιρό σημειώνεται τόσο μεγάλη αύξηση ενοικίου, σε μια εποχή που τα περισσότερα καταστήματα προσπαθούν με… νύχια και με δόντια να κρατηθούν εν λειτουργία.

Όπως αναφέρουν νεώτερες πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του thebest.gr, τον περασμένο Ιούλιο Εφετείο της Πάτρας ανέτρεψε πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε τους ιδιοκτήτες της καφετέριας μειώνοντας τον μίσθωμα του χώρου στα 6.500 ευρώ τον μήνα. Στο δικαστήριο είχαν καταφύγει οι ιδιοκτήτες της καφετέριας θεωρώντας ότι με βάση την οικονομική συγκυρία το μίσθωμα που κατέβαλλαν στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου για την χρήση του χώρου ήταν ήδη υπέρογκο.

Και ενώ η αρχική, πρωτόδικη απόφαση προκάλεσε ανακούφιση στους ιδιοκτήτες του «Πατρινό» η εφετειακή απόφαση άλλαξε άρδην τα δεδομένα, δικαιώνοντας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου και ορίζοντας αύξηση στο μίσθωμα κατά 110%, δηλαδή 15.082 ευρώ τον μήνα!

Οι ιδιοκτήτες της καφετέριας (ένας εξ αυτών με αναπηρία 80% και τετραπλό μπάι πας) βρίσκονται πλέον σε απόγνωση. Η εφετειακή απόφαση, την οποία δεν περίμεναν επ’ ουδενί, τους υποχρεώνει να πληρώσουν αναδρομικά 380.000 ευρώ, πέραν φυσικά του μισθώματος που ξεπερνά τα… 500 ευρώ την ημέρα.

«Στον συγκεκριμένο χώρο, με τους ισχύοντες όρους στην αγορά, το ενοίκιο δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 2.500 με 3.000 ευρώ τον μήνα», ανέφεραν στο thebest.gr άνθρωποι της κτηματαγοράς προσθέτοντας ότι στο μίσθωμα των 15.082 ευρώ μηνιαίως εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί…

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά