Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μουσικοχορευτική παράσταση: 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μουσικοχορευτική παράσταση: 90 χρόνια απ...

Θα παρουσιάσει στο κοινό της Αιγιάλειας ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών

Μια πρωτότυπη και ξεχωριστή θεματική παράσταση θα παρουσιάσει στο κοινό της Αιγιάλειας ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Η μουσικοχορευτική παράσταση πρόζας «90 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή» θα δοθεί στην αίθουσα «Απόλλων» στις Καμάρες, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη και στη Μικρά Ασία, για να μην «μεθύσουμε από τη λήθη που κερνάει ο χρόνος», γιατί δεν πρέπει και δεν δικαιούμαστε να ξεχνάμε τον ελληνισμό του πολιτισμού, της τέχνης, της δημιουργίας, της προσφοράς, του ανθρωπισμού.

Περισσότεροι από 40 χορευτές -τριες και αφηγητές –τριες θα μας ταξιδέψουν στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη και τα περίχωρά της, μέσα από τραγούδια, χορούς, μουσικές, θεατρικές εικόνες, διαλόγους, δραματοποιήσεις, οπτικό και ακουστικό υλικό της εποχής. Συρτοί και μπάλλοι, καρσιλαμάδες και αμανέδες, ζεϊμπέκικα και κασάπικα, βαλς και πόλκες, λόγος, δραματοποίηση και σκηνικά δρώμενα, φωτογραφίες και βίντεο θα διανθίσουν την παράσταση.

Επίσης, θα συμμετέχει 9μελής ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής αποτελούμενη από σπουδαίους μουσικούς- βιολί: Δημήτρης Καζάνης, κλαρίνο: Γιώργος Κουβαράς, κανονάκι: Γιάννης Δριμάλας, ούτι: Κώστας Τάτσης, ακορντεόν: Παναγιώτης Στούρας, λαούτο-κιθάρα: Ηλίας Θεοδωρακόπουλος, τραγούδι: Χλόη Καμπέρου, κρουστά: Γιάννης Ζευγίτης, μπουζούκι-τραγούδι: Γιώργος Κατσιβάλης, που θα αποδώσουν το πολυποίκιλο ύφος και χρώμα της μουσικής παράδοσης της γης της Ιωνίας.

Προσκλήσεις διατίθενται από τα μέλη του Δ.Σ , στο γραφείο του συλλόγου (2691032470) στις Άνω Καμάρες κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 6.30-8.30 μ.μ, στο Καθαριστήριο Μακαρώνα (2691031634) και στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ Αντζουλάς στις Κάτω Καμάρες.

Για πληροφορίες – επικοινωνία στο-6946461649

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture