Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα καταδίκη του Παύλου Ψωμιάδη για πλαστογραφία και υπεξαίρεση

Νέα καταδίκη του Παύλου Ψωμιάδη για πλασ...

Στο φως παράνομες πρακτικές και τεχνάσματα

Αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές και τεχνάσματα που κάθε άλλο παρά στα όρια της νομιμότητας κινούνταν φαίνεται πως ακολουθούσε ο Παύλος Ψωμιάδης, ακόμη και την εποχή της παντοδυναμίας του, όταν ο επιχειρηματικός κολοσσός που είχε χτίσει ζούσε τα χρόνια της χρηματιστηριακής άνθησης και της οικονομικής ευημερίας.

Tρία χρόνια μετά το «κανόνι» της ΑΣΠΙΣ, που άφησε στον δρόμο ένα εκατομμύριο ασφαλισμένους και ενώ ο Παύλος Ψωμιάδης βρίσκεται στον Κορυδαλλό εκτίοντας κάθειρξη οκτώ ετών, το «ΘΕΜΑ» φέρνει στο φως μια νέα, άγνωστη, καταδίκη σε βάρος του.

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΑΣΠΙΣ καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για τα κακουργήματα της πλαστογραφίας επιταγής  και της άμεσης συνέργειας σε υπεξαίρεση. Σύμφωνα με την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης, πρόσθεσε εκ των υστέρων σε δίγραμμη επιταγή ύψους 290.535,58 ευρώ που είχε εκδώσει στο όνομα επενδυτή του ο οποίος είχε ήδη αποβιώσει και το όνομα της συμβίας του, προκειμένου εκείνη να μπορέσει να εισπράξει την επιταγή παρά το γεγονός ότι δεν ήταν δικαιούχος της.

Η επιταγή είχε εκδοθεί από τον Παύλο Ψωμιάδη για την εξασφάλιση του επενδυτή μετά τη συμμετοχή του σε «προϊόν» διάρκειας ενός έτους και με απόδοση 10%.

Πολυετείς ποινές


Συγκατηγορούμενοι του Παύλου Ψωμιάδη ήταν η συμβία του αποβιώσαντος κατόχου της επιταγής, Αννα Σωφρονά και οι δύο γιοι της, Μιχαήλ και Παναγιώτης. Η μεν πρώτη καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη επί δικαστηρίω και υπεξαίρεση, οι δε γιοι της σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση ο καθένας για την από κοινού πλαστογραφία με τη μητέρα τους.

Σε δύο παραπεμπτικά βουλεύματα περιγράφεται καρέ-καρέ το χρονικό της υπόθεσης που απασχολεί τη Δικαιοσύνη για περίπου δέκα χρόνια. Σύμφωνα με αυτά, η συμβία του αποθανόντος επενδυτή Χρήστου Καρακάση είχε πλαστογραφήσει από κοινού με τους δύο γιους της τη διαθήκη του, προκειμένου να καταστεί αυτή κληρονόμος όλης της κινητής περιουσίας του σε μετρητά, μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια. Η πλαστογραφία ήρθε στο φως με πρωτοβουλία των τριών αδελφών του αποθανόντος, οι οποίες αμφισβήτησαν τη γνησιότητα της διαθήκης.

Τα δύο βουλεύματα τοποθετούν την εμπλοκή του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΑΣΠΙΣ στην υπόθεση το φθινόπωρο του 2001, μετά τον θάνατο του επενδυτή. Σύμφωνα με αυτά, ο Παύλος Ψωμιάδης με τη συνδρομή της γραμματέως του, που είχε συμπληρώσει εξαρχής το όνομα του Χρήστου Καρακάση στη δίγραμμη επιταγή, συμπλήρωσε εκ των υστέρων και το όνομα της συμβίας του Αννας Σωφρονά, για ποσό ύψους 92.761.644 δρχ. (περίπου 270.000 ευρώ). Στη συνέχεια, η τράπεζα Αspis Bank εξέδωσε επιταγή στο όνομά της, την οποία και εισέπραξε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις