Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένα απο πιο μελωδικά τροπάρια απόψε στο Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων

Ένα απο πιο μελωδικά τροπάρια απόψε στο ...

Απο τη Νεανική Χορωδία Εκκλησιαστικής Μουσικής

Από τα ωραιότερα και μελωδικότερα  τροπάρια  της  εκκλησίας μας ,  τα  Εγκώμια που  ψάλλονται απόψε προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, θα αποδωθούν  και  φέτος  από την  Νεανική  Χορωδία  Εκκλησιαστικής  Μουσικής  του  Ι.Ν.  Αγίων Αποστόλων Πατρών (Ακτή Δυμαίων) «Φωναίς Αισίαις» υπό την  Διεύθυνση- Διδασκαλία του  Πρωτοψάλτη του Ι.Ν., καθηγητή  Εκκλησιαστικής Μουσικής  Ανδρέα Ι. Τσιμάρα.

Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού». Η Παναγία, το ιερότερο από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας, που δοξάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Υμνοι όπως  το «Αξιον εστί μακαρίζειν σε  την Θεοτόκον…» θα ψαλλούν  στον  ναό  από  την  Νεανική Χορωδία η οποία  πλέον  αποτελεί  θεσμό  για τους  ενορίτες αλλά  και  τους  συμπολίτες  και  επισκέπτες  των Πατρών,  που  συρρέουν  στους Αγίους Αποστόλους για  να  απολαύσουν  και να  συμψάλλουν  τα Εγκώμια.

Ολα  φυσικά  υπό την επίβλεψη και  φροντίδα των ιερέων του Ι. Ν. των Αγίων Αποστόλων Πατρών (Ακτή Δυμαίων)  Πρωτοπρεσβύτερου π. Ευάγγελου Πριγκιπάκη και π. Κωνσταντίνου Κοτσώρη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πατρών, ο Εσπερινός θα αρχίσει  απόψε  στις  6.30 μ.μ. ενώ  στις 7.00 μ.μ. αρχίζει η Ιερά Παράκληση. Στο τέλος  της Παρακλήσεως θα ψαλλούν τα  Εγκώμια  προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Την Νεανική Χορωδία «Φωναίς Αισίαις» αποτελούν οι:

Ελένη Βασιλοπούλου, Σωτηρία Βλάση, Μαρία Βασιλοπούλου , Μαρία Βλάση, Εύη Βασιλοπούλου, Μαρία Γεωργακοπούλου, Χρύσα  Κόκλα, Παναγιώτα  Κόκλα, Παρασκευή Κουλούρη,  Παρασκευή Χριστοδουλοπούλου και Κωνσταντίνος Πολίτης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture