Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ευ Ζην

Ευ Ζην

Της Μυρτώς Σιλιντζηρη

Πριν από δέκα μέρες περίπου,πήρε το μάτι μου μπαλκόνι από την απέναντι νεόδμητη πολυκατοικία με τον ενοικιαστή να παρουσιάζει τα συν του σπιτιού με ιδιαίτερη θέρμη (λες και είχε θέα στο πέλαγος!) σε μια οικογένεια. Τελικά απ΄οτι φαίνεται τους άρεσε και δεν ήταν μόνο αυτό.

Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα είχαν μετατρέψει το μπαλκόνι τους σε μια μικρή όαση. Καλαμωτές, μερικές γλάστρες και ανεμόμυλοι καρφωμένοι στο χώμα τους! Εντυπωσιάστηκα.

Δεν υπάρχει για μένα χειρότερο θέαμα από βεράντες με βρωμισμένες καρέκλες, μαραμένα λουλούδια και στην άκρη τα κουτιά από τις πίτσες της προηγούμενης βραδιάς. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχουμε λεφτά,αλλά ότι δεν έχουμε διάθεση και ευρηματικότητα! Όσο ζήσουμε, ας ζήσουμε ευχάριστα τουλάχιστον...

Ιδού μερικές ιδέες για καλοκαιρινό μπαλκόνι χωρίς πολλά έξοδα:

Αντί για γλάστρες (που είναι και λίγο τσουχτερές) φυλάμε διάφορες κονσέρβες από σκυλοτροφή μέχρι ντοματοπελτέδες και φυτεύουμε εκεί μικρά λουλουδάκια.

Επίσης αν θέλουμε να φυτεύσουμε μεγαλύτερα φυτά αγοράζουμε τενεκέδες για το λάδι. Πολύ φολκλορίστικο, δοκιμάστε και να τις ζωγραφίσετε!

Προσθέτουμε και πέτρες, κοχύλια, ξύλα και ότι άλλο έχουμε μαζέψει από διάφορα ταξίδια μας και έτοιμο το μπαλκόνι! Τις πέτρες μπορούμε να τις βάλουμε πάνω στο χώμα από τις γλάστρες για κρατάνε την υγρασία από το πότισμα και τα ξύλα της θάλασσας που συνήθως έχουν περίεργα σχέδια τους κρεμάμε με πετονιά κοχύλια.

Εννοείται πως σε τέτοιες περιπτώσεις αφήνουμε τη φαντασία ελεύθερη...

Και τώρα με καμάρι απολαύστε κατά μόνας ή με παρέα το ιδανικό μπαλκονάκι σας!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις