Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Επιθεωρητής» το φετινό καλοκαίρι ο Παναγιώτης Μπουγιούρης

«Επιθεωρητής» το φετινό καλοκαίρι ο Πανα...

Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης θα ανέβει και στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας στις 6 Αυγούστου

Το κλασικό αριστούργημα του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής» παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς στις 6 Ιουλίου ενώ η παράσταση αναμένεται να έρθει και στην Πάτρα στις 6 Αυγούστου στις 9.30 στο Αρχαίο Ωδείο στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Η  πρώτη αθηναϊκή παρουσίαση του έργου θα γίνει την Πέμπτη 12 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο, με καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ, που μέσα από ακραίες κωμικές καταστάσεις σαρκάζει ανελέητα την εξουσία και τους μηχανισμούς της, γεγονός που την καθιστά απόλυτα διαχρονική και συγκλονιστικά επίκαιρη.

Ο Γκόγκολ με την αιχμηρή πένα του «καυτηριάζει» την ανοησία, τη δουλοπρέπεια, την ματαιοδοξία, τον οπορτουνισμό, την αισχροκέρδεια, την διαφθορά και την υποκρισία της κρατικής μηχανής, αλλά συνάμα και την σήψη μια ολόκληρης κοινωνίας, που επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, δωροδοκίες και αλληλοκατηγορίες. Η ασύλληπτη κωμικοτραγική παρεξήγηση που «χρίζει» εν μία νυκτί έναν ασήμαντο νεαρό ταξιδιώτη σε παντοδύναμο Επιθεωρητή, μοιάζει σχεδόν απίστευτη και οδηγεί σε ένα εξίσου απίστευτο γαϊτανάκι κωμικών καταστάσεων αλλά και σκληρών αποκαλύψεων.

Το έργο ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου, σκηνοθεσία και διασκευή Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, επιμέλεια κίνησης-χορογραφία Μόνικας Κολοκοτρώνη, φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου ενώ τον ρόλο του Επιθεωρητή θα ερμηνεύσει ο γνωστός ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης που πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά του Mega «Τα Μυστικά της Εδέμ».

Στην παράσταση παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):  Βασίλης Ανδρέου, Νικολέττα Βλαβιανού, Εύη Μητσοπούλου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Μυλωνάς, Σπύρος Τσεκούρας και Χάρης Χαραλάμπους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture