Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κολοκυθοκεφτέδες της Ειρήνης, με φέτα και μυρωδικά!

Κολοκυθοκεφτέδες της Ειρήνης, με φέτα κα...

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα


Μια συνταγή από τη συνάδελφο και δεινή μαγείρισσα Ειρήνη Καφούσια. Χτες την έφτιαξε και σήμερα μας τη χάρισε. Είναι ανάλαφροι και καλοκαιρινοί!Την ευχαριστούμε και θα τη δοκιμάσουμε οπωσδήποτε!

 

Υλικά

 

800 γρ. κολοκύθια

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν παουντερ

2 αυγά

2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

250 γρ. τυρί φέτα

Αλεύρι για το τηγάνισμα

Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια τα στύβουμε να βγάλουν τα υγρά τους όσο περισσότερο γίνεται. Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά να γίνουν ένα ομογενές μείγμα που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στρογγυλούς και τους πιέζουμε. Τους περνάμε από το αλεύρι και τους τηγανίζουμε λίγους λίγους για να μη ρουφήξουν λάδι. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρονται χλιαροί μαζί με μια δροσερή ντοματοσαλάτα ή με γιαούρτι.

 

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste