Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Σαλάτα με σταμναγκάθι και μπριζολάκια!

Σαλάτα με σταμναγκάθι και μπριζολάκια!

Κατηγορία : Σαλάτες Νο11

Μια σαλάτα πλήρες γεύμα! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μπριζολάκια που φτιάξαμε χτες κρασάτα με λαχανικά ή άλλες μπριζόλες που μπορεί να μας έχουν μείνει από την προηγούμενη μέρα και να έχουμε φυλάξει στο ψυγείο αρκεί να τα αφήσουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά

Μπριζόλες από χτες σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένες

Σταμναγκάθι (πολύ καλά πλυμένο κοιτάξτε τις οδηγίες της συσκευασίας, μπορεί να θέλει μούλιασμα σε νερό)

Πράσινη ή μωβ λόλα κομμένη με το χέρι

Καρυδόψιχα τριμμένη

Σταφίδες μαύρες ή ξανθές

Λιαστές ντομάτες

Τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα)

Μανιτάρια λευκά σε φέτες (αν δεν τα τρώτε φρέσκα μπορείτε να τα σοτάρετε και να τα αφήσετε να κρυώσουν και να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί)

Ζουμί από τις μπριζόλες (αν δεν έχει πολύ λάδι και δεν έχει πήξει στο ψυγείο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και παγωμένο)

Ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

(Προσδιορίζουμε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με το πόσα άτομα είμαστε, πόσες μπριζόλες μας έχουν μείνει και ποιο υλικό προτιμάμε περισσότερο)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα υλικά της σαλάτας σε μεγάλο μπολ.

Περιχύνουμε με το ζουμί από τις μπριζόλες (οι χτεσινές μας είχαν λάδι, λεμόνι, κρασί, μυρωδικά και μπαχαρικά) και λίγο εξτρά ελαιόλαδο αν δεν θέλουμε να είναι πολύ έντονη η γεύση.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά!

Tips : Αν δεν σας έχει μείνει ζουμί φτιάξτε μια βινεγκρέτ από λευκό κρασί, λεμόνι, ελαιόλαδο, μπαχαρικά της αρεσκείας σας και λίγη μουστάρδα)

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste